SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Denuncien que un local de Vielha no atén en català ni en aranès

Els empleats no coneixen aquests dos idiomes, segons el restaurant

Imatge d’arxiu de Vielha.

Imatge d’arxiu de Vielha.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un regidor de l’ajuntament de Collbató, Jordi Serra, ha denunciat davant de Consum de la Generalitat que els empleats del restaurant Coto Marzo de Vielha es van negar a atendre’l en català o en aranès i li van dir “que aquí som a Espanya i es parla en castellà”.

En aquest sentit, Jordi Serra va assegurar que els fets van succeir el 15 de juliol passat, quan es trobava a Vielha amb cinc persones més i a l’establiment “els cambrers no sabien català ni aranès i vam demanar si podia venir algú que parlés algun dels dos idiomes”, encara que els van dir que “si no era en castellà” no els atendrien.

“En cap moment hi va haver una discussió”, va assenyalar Serra, encara que va reconèixer que “ells no es van disculpar”. “L’únic que vam fer nosaltres va ser demanar si hi havia algun empleat del restaurant que parlés català o aranès” i “ens van respondre que el cuiner parlava aranès” i que no podria atendre’ls.

Fonts del local van assegurar que “no és cert que ens neguem a parlar en català”, sinó que el problema es deu al fet que els cambrers no coneixen l’idioma. En aquest sentit, van apuntar que “s’atén tothom igual”. A més, van assenyalar que “hi ha gent que està provocant una polèmica que no existeix”. Així mateix, van apuntar que a Serra “se’l va atendre fins a l’últim moment” i no va ser fins al final del servei quan “va demanar el full de reclamacions”.

L’article 32 de la llei 1/1998 de política lingüística de la Generalitat estableix que les empreses que es dediquin a la venda de productes o a la prestació de serveis han “d’estar en condicions de poder atendre els consumidors quan s’expressin en qualsevol de les llengües oficials de Catalunya”.

tracking