SEGRE

SUCCESSOS MUNTANYISME

Troben mort l'excursionista desaparegut dimarts al migdia a la Vall de Cardós

El veí de Sabadell de 54 anys va ser trobat ahir al matí a prop de la Borda de Gori

334250_1.jpg

334250_1.jpgBOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van trobar ahir a les 11.37 hores el cos sense vida de l’excursionista de 54 anys de Sabadell que va desaparèixer dimarts a primera hora de la tarda quan feia una ruta pel coll de Jou, a la Vall de Cardós, al Pallars Sobirà.

El desaparegut, José Ángel Arroyos, va ser trobat a les proximitats de la zona de la Borda de Gori, a prop del sender GR11, la ruta d’uns 800 quilòmetres que creuen el Pirineu. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec dels tràmits judicials. Pel que sembla, l’home podria haver caigut i haver quedat esgotat.

José Ángel Arroyos era membre de la Unió Excursionista de Sabadell i de l’EspeleoClub

Els serveis d’emergències van rebre l’avís de la desaparició aquest dimarts a les 15.13 hores. Familiars van alertar que l’home, aficionat a la muntanya, havia sortit de ruta i no havia tornat a l’hora prevista.

Pel que sembla, passava uns dies a Estaon. Les jornades de recerca, en un dispositiu coordinat pels Bombers, de dimarts i dimecres van finalitzar sense èxit malgrat els esforços. Durant la matinada d’ahir es van mantenir dos dotacions dels Bombers. L’operació es va intensificar de nou ahir al matí amb la participació d’onze dotacions i un helicòpter de rescat de Bombers, incloent-hi un grup caní de recerca, quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, entre les quals de la unitat de Muntanya, i voluntaris de la zona. El cos va ser localitzat a mig matí.

L’home mort era membre de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i de l’EspeleoClub. Des de la primera entitat van lamentar la seua defunció i el van recordar com a “amant de la fotografia, creador d’increïbles time-lapses... Bon amic, gran persona. Demanem respecte per la família i amics més propers en aquests moments tan durs”.

Fins a 35 persones perdudes aquest any a la província Els Bombers de la Generalitat han activat aquest any (fins al 31 de juliol) un total de 35 dispositius de recerca de persones que s’havien perdut a les comarques de Lleida. Tots van finalitzar satisfactòriament. Val d’Aran, amb nou, i Alta Ribagorça, amb vuit, han sigut les comarques amb més casos. Els Bombers han practicat uns 150 rescats enguany a Lleida.

334250_2.jpg

334250_2.jpgBOMBERS

tracking