SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Veïns de Vallverd donen el seu últim adéu a la dona morta a Conca

El funeral de Teresita Moreno Segura es va celebrar ahir a l’església de Calaf || El fatídic accident segueix en investigació i el seu amic, també lleidatà, està imputat

Agents de la Guàrdia Civil recreen els fets de dimecres al pantà d’Henchideros, a Alarcón.

Agents de la Guàrdia Civil recreen els fets de dimecres al pantà d’Henchideros, a Alarcón.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una trentena de veïns de Vallverd, nucli d’Ivars d’Urgell, es van traslladar ahir fins a Calaf, a la comarca de l’Anoia, per donar el seu últim adéu a Teresita Moreno Segura, la lleidatana de 59 anys que va morir dimecres passat a l’estimbar-se amb un cotxe en un pantà de Conca. La víctima era originària del Pla d’Urgell encara que va abandonar la comarca des de molt jove per anar-se’n a viure a Calaf. Actualment residia a Sant Cugat del Vallès i la localitat de l’Anoia va acollir ahir el funeral després que les restes de la dona arribessin divendres a la tarda al tanatori de Manresa. L’ajuntament d’Ivars va posar un autocar a disposició dels veïns perquè poguessin viatjar fins a Calaf i acomiadar-se de Teresita, que continuava mantenint forts vincles al poble.

D’altra banda, continua la investigació policial i judicial per aclarir les causes de l’accident en el qual va perdre la vida la lleidatana, mare de dos fills. L’amic que l’acompanyava, L.P.B., de 52 anys, i veí de Vallverd, està imputat per un presumpte delicte d’homicidi per imprudència greu. Després de declarar divendres davant de la jutge que instrueix la causa, va quedar en llibertat sota fiança de 1.500 euros, quantitat que ha de consignar abans del 20 d’agost. La magistrada també li va retirar el passaport i li va imposar l’obligació de personar-se als jutjats el dia 1 de cada mes.

El conductor, de Vallverd, va quedar en llibertat sota fiança després de declarar davant de la jutge

Les primeres investigacions apunten a un fatídic accident, però s’ha de determinar si el conductor, que ja ha tornat a Vallverd, va poder cometre una imprudència. De les declaracions s’extreu que no recorda si al baixar del cotxe per fer unes fotos al pantà va posar el fre de mà. A més, segons va explicar l’alcalde d’Alarcón, Pedro Párraga, l’home va dir que pensava que la dona també havia baixat del cotxe. Al desfrenar-se, el vehicle va caure donant voltes de campana per un pendent de fins a 70 metres, fins a caure a l’aigua.

Els dos amics estaven de ruta i venien de Madrid abans de parar

A més de reconstruir les circumstàncies del succés, la investigació prova de seguir els passos que van fer els dos amics abans de parar a Alarcón. Segons va explicar l’alcalde d’aquest municipi de Conca, el conductor li va dir que havien sortit de Lleida i que havien passat per Saragossa, Calataiud i que venien de Chinchón (Madrid) quan van veure per internet el pantà d’Alarcón i van decidir-hi anar per fer unes fotos. A Catalunya, alguns mitjans assenyalen que van tenir un contratemps amb un camió que va acabar amb un judici ràpid. Segons l’alcalde, l’home només tenia la roba que duia i després de l’accident li van proporcionar roba i allotjament a l’hotel del poble. El cos de la víctima va ser rescatat de l’aigua la mitjanit de dimecres i l’autòpsia preliminar va determinar que la causa de la mort va ser un cop toràcic. La dona, que era viuda, era sòcia d’una serradora de Puig-reig, al Berguedà.

tracking