SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Acusen d’assassinat l’home que en va apunyalar un altre de mort a Alfarràs

L’Audiència fixa el judici amb jurat popular per al mes de novembre || Prorroguen la presó provisional, que vencia al maig al complir-se dos anys del crim

La filla de la víctima, que va resultar greument ferida, va sortir al balcó per demanar auxili.

La filla de la víctima, que va resultar greument ferida, va sortir al balcó per demanar auxili.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un jurat popular jutjarà a mitjans del mes de novembre a l’Audiència de Lleida Josep Sopena Guasch, el veí d’Alfarràs de 36 anys que el 19 de maig de l’any 2016 va confessar haver assassinat un home de 56 anys, Aquilino Rubio, i va ferir greument la filla d’aquest, María, de 35. La Fiscalia considera que és autor d’un delicte d’assassinat i un delicte de temptativa d’homicidi al presentar-se l’eximent completa d’anomalia psíquica. Ho determina així després que els forenses de l’Institut de Medicina Legal van establir que l’acusat té “totalment anul·lades les seues capacitats”, per la qual cosa és inimputable i no se li podrà imposar cap pena de presó encara que sí d’internament psiquiàtric penitenciari. En canvi, l’acusació particular, representada pel lletrat Xavier Prats, de Prats Advocats, assegura que és autor d’un delicte d’assassinat i una temptativa d’assassinat. Per la seua part, la defensa de Sopena reclama que sigui considerat autor dels delictes d’homicidi i lesions amb l’eximent d’alteració psíquica i els atenuants de drogoaddicció i confessió.

El judici se celebrarà dos anys i mig després que tingués lloc el crim, cosa que ha obligat a prorrogar la presó provisional per a l’autor confés. El 22 de maig expirava el límit de dos anys que preveu la llei per la qual cosa Sopena hauria pogut quedar en llibertat. Tant la Fiscalia com les víctimes van sol·licitar mantenir-lo a la presó i així ho va establir tant un jutjat de Balaguer com l’Audiència de Lleida.

El crim va tenir lloc quan Sopena va anar a l’habitatge, va trucar a la porta, i sense intercanviar cap paraula, va començar a apunyalar l’home, que li va obrir. La seua filla va sentir els crits i, a l’anar a veure què passava, va rebre diverses ganivetades, encara que va poder escapar al balcó i demanar auxili. L’home va morir després de rebre quaranta punyalades. La filla va aconseguir sobreviure tot i que Sopena li va clavar fins a 24 ganivetades.

Podria enfrontar-se a una pena d’uns trenta anys de presó. Aquesta és la petició que planteja el lletrat Xavier Prats. La família considera que l’acusat podria ser culpable d’un delicte d’assassinat consumat i un altre per un delicte d’assassinat en grau de temptativa.

tracking