SEGRE

TURISME ACTIU

L'esport a la Pallaresa atreu vuit mil persones el cap de setmana

La meitat fan ràfting i llargues fileres de barques omplen el riu al Pallars Sobirà

Una llarga fila de barques descendint ahir per la Noguera Pallaresa.

Una llarga fila de barques descendint ahir per la Noguera Pallaresa.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit mil persones van anar el cap de setmana passat al Pallars Sobirà per practicar esports d’aventura a les aigües de la Noguera Pallaresa i els seus afluents.

Així ho va afirmar ahir l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura de la comarca, que va indicar que la meitat d’elles van practicar ràfting, mentre que la resta es divideix entre piragüisme, barranquisme i altres activitats aquàtiques. La segona meitat d’agost és el moment àlgid de la temporada d’esports de riu, que es veu afavorida aquest any per uns cabals més grans que al 2017.

Llargues files de barques navegant entre Llavorsí i Rialp i a les riberes d’aquest últim municipi donaven al riu un aspecte inusual fins i tot en els moments de més afluència de turistes. Això es deu, en part, a les obres per facilitar la navegació a través de la presa de l’Hostalet, a Sort, que han suposat interrompre el pas d’embarcacions aigües amunt de la capital del Sobirà. Això fa que les basses naveguin i coincideixin en un tram més curt de l’habitual fins al setembre, quan finalitzin els treballs i sigui possible recórrer 50 quilòmetres des de Llavorsí sense baixar de la barca per descendir la presa.

El president de l’associació, Flòrido Dolcet, va assenyalar que la bona afluència de públic reafirma la condició dels esports d’aventura com un reclam turístic de primera línia per a la comarca, i va assenyalar que “tots hem de vetllar” per això. En el conjunt de Lleida, suposa 1.939 dels gairebé 8.000 llocs de treball que genera el sector turístic. A Espanya, el turisme ocupa 2,65 milions de persones, més gent que al sector de la construcció.

Una llarga fila de barques descendint ahir per la Noguera Pallaresa.

Una llarga fila de barques descendint ahir per la Noguera Pallaresa.AMADO FORROLLA

tracking