SEGRE

INCENDIS PREVENCIÓ

Les hectàrees cremades a causa de treballs de sega cauen a la meitat

Respecte a l’estiu passat, i els Rurals destaquen la col·laboració dels agricultors || En set anys, aquest tipus d’incendis han descendit en un 80 per cent

Montfar, a Ribera d’Ondara, va acollir ahir la presentació del balanç de la campanya.

Montfar, a Ribera d’Ondara, va acollir ahir la presentació del balanç de la campanya.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les hectàrees calcinades per causes vinculades als treballs de la sega del cereal s’han reduït a la meitat a les comarques catalanes, al passar de 93 de l’última campanya a les 48 de l’actual. Així ho va explicar ahir el director general d’Agents Rurals, Marc Costa, que va atribuir aquest descens a la bona col·laboració entre els agricultors i els cossos responsables de la vigilància dels incendis agrícoles a les deu comarques de cereal de la Catalunya Central i Ponent.

Per a Costa, és un procés que ha anat millorant any rere any des que el 2012 va començar el programa específic de vigilància. En aquest període, la reducció de les hectàrees cremades ha estat del 80 per cent, al passar de 1.507 a les 48 actuals.

En el projecte treballen, a banda dels Rurals, el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals i les Agrupacions de Defensa Forestal. Els resultats de la campanya es van presentar ahir a Montfar (Ribera d’Ondara), on el 20 de juliol del 2016 es van cremar 88 hectàrees agrícoles.

L’agricultor Tomàs Sarri, d’una de les tres famílies que habiten a Montfar, va participar en una demostració d’activitat agrícola preventiva. En els set anys del programa de prevenció, les comarques del pla de Lleida i la Catalunya Central més afectades han estat l’Anoia, amb 1.088 ha, i l’Urgell, amb 930 ha i la que menys, el Solsonès, amb 10,5.

Aquest 2018, l’Urgell ha concentrat 33 de les 48 hectàrees calcinades en total. Els Rurals van destacar que els agricultors compten amb més equipament, amb quatre extintors per recol·lectora.

tracking