SEGRE

ESPAIS NATURALS REGULACIÓ

Controls a Isil de l'accés de vehicles a les pistes forestals

Detecten infraccions de l’ordenança

Els Mossos, a la zona del refugi de Fornet, a Isil.

Els Mossos, a la zona del refugi de Fornet, a Isil.PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unitat de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra porta a terme inspeccions periòdiques de l’accés motoritzat a la pista de Bonabé i les pistes secundàries regulades de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Isil i Alós, on es concentren problemes amb motos, quads i buguis que no respecten la normativa.

El consistori va regular a través d’una ordenança municipal la circulació de vehicles per la zona, especialment per la pista de Bonabé, la velocitat, que va quedar limitada a 30 km/h, i el període durant el qual les pistes queden obertes al públic.

Així mateix, el consistori va sol·licitar als Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals col·laboració per vigilar el pas per aquestes pistes. L’alcaldessa de l’EMD d’Isil i Alós, Sofia Isús, va apuntar que el 2017 van passar per la pista de Bonabé 69.000 persones, “moltes de les quals ho van fer amb vehicles motoritzats respectant les normes, però n’hi va haver moltes d’altres que no, i per això hem de regular la circulació de vehicles”, va dir.

Durant els mesos d’estiu s’incrementen les sortides en quads, motos, buguis i vehicles 4x4, que opten per aquests recorreguts per fer turisme.

tracking