SEGRE

UP exigeix un canvi urgent en la política de gestió de la fauna salvatge

El sindicat fa una crida a la participació a la manifestació del 31 d’agost a Vielha contra els atacs de l’ós al bestiar

Un moment de la roda de premsa d'Unió de Pagesos.

UP exigeix un canvi urgent en la política de gestió de la fauna salvatgeUP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Unió de Pagesos ha fet una crida a la participació a la manifestació convocada per al divendres 31 d’agost a Vielha (Val d’Aran) per denunciar els danys de la fauna protegida, especialment óssos, voltors i llops, a la ramaderia i agricultura de muntanya.

En aquest sentit, UP exigeix a l’Administració “mesures urgents i efectives que comportin un canvi en la política de gestió d’aquesta fauna per fer compatible l’activitat productiva amb la protecció de la biodiversitat”.

La convocatòria de la manifestació ha estat presentada aquest divendres a Lleida per Raquel Serrat, responsable nacional del sector Boví de Carn d’Unió de Pagesos, i Joan Guitart, coordinador territorial de les Comarques de Muntanya del sindicat.

La manifestació, en la qual també hi participaran tractors, portarà el lema Eth territòri de montanha, en luta. Os, arrian, cabiròu, sanglièr... Non mès damatges de fauna! (El territori de muntanya, en lluita. Os, voltor, cabirol, senglar... Prou danys de fauna!) Sortirà a les 12 hores de l’Avenguda deth Solan (davant la gasolinera Petrocat) de Vielha i es dirigirà per la C-28 en direcció al centre de la població fins a la rotonda amb la N-230. Seguirà per l’avinguda Garona i carrer Reiau fins al Passeig de la Llibertat, on es faran els parlaments finals.

A més dels ramaders de muntanya de les comarques catalanes, hi assistiran associacions de ramaders dels Pirineus de la resta de l’Estat i membres de l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni d’Arieja-Pirineus de França, entitat que denuncia des de fa anys els danys de l’ós en aquesta zona.

Amb l’objectiu de valorar les futures accions i per prendre les mesures necessàries per disminuir els danys de la fauna protegida contra la ramaderia i l’agricultura a les comarques de muntanya, el sindicat també ha organitzat aquest mes una campanya de xerrades informatives a Vielha (Val d’Aran), la Pobla de Segur (Pallars Jussà), Vilaller (Alta Ribagorça) i Llavorsí (Pallars Sobirà). Aquesta última tindrà lloc el dimarts 28 d’agost.

Unió de Pagesos denuncia que les poblacions de fauna salvatge, especialment de l’ós i els voltors, no han parat de créixer en els últims anys, així com els atacs al bestiar.

tracking