SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Artesa fa un gir a la fira de Sant Bartomeu per assegurar-ne el futur

El certamen aposta per un nou format i donarà prioritat als productes de proximitat || Posarà a la venda 5.000 tiquets de degustació en un nou espai

El director territorial d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, va inaugurar el certamen.

El director territorial d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, va inaugurar el certamen.E. FARNELL

Creat:

Actualitzat:

La centenària fira de Sant Bartomeu d’Artesa de Segre, que aquest any arriba a la 575 edició, ha fet un gir en el format per assegurar el seu futur. El consistori ha apostat aquest any pels productes de proximitat i de qualitat que s’elaboren al municipi i pobles veïns com el vi, l’oli, els formatges i productes elaborats, sense deixar de banda el meló de secà, encara que la seua presència és tan sols testimonial al quedar-ne només un expositor. Per això, ha incorporat l’espai D’Gusta en el qual els visitants poden degustar diverses tapes de tots aquests productes locals. El director dels serveis territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, va ser l’encarregat d’inaugurar la fira i va lloar la capacitat de l’ajuntament de continuar amb la tradició del certamen i saber convertir-lo en una fira multifuncional amb diferents temàtiques, i sobretot, posant de relleu els productes de proximitat. “És molt interessant l’aposta d’aquest certamen amb història i fer-lo evolucionar perquè sigui multitemàtic i multifuncional.”

Per la seua part, l’alcalde d’Artesa de Segre, Domènec Sabanés, va assegurar que no és fàcil fer canvis encara que va confiar que l’aposta aportarà valor afegit al certamen i es podrà assegurar el seu futur per a les pròximes edicions. “Esperem que des d’aquest nou vessant la fira vagi a més i es consolidi com una cita de la gastronomia de qualitat i proximitat”, va assenyalar.

La fira de Sant Bartomeu, tradicionalment Fira del Meló, arriba a la 575 edició canviant el format

El primer edil va agrair la participació de tots els expositors “a l’entendre que el certamen és un aparador fantàstic per promocionar els seus productes”. Durant els dos dies, l’organització posarà a la venda un total de 5.000 tiquets per degustar el vi de Costers del Segre, l’oli de la població i tapes elaborades pels restaurants de la població. La fira compta amb un centenar d’expositors i els visitants també podran visitar una mostra d’oficis antics i artesans al centre històric.

El director territorial d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, va inaugurar el certamen.

El director territorial d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, va inaugurar el certamen.E. FARNELL

tracking