SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORT

BAA Training negocia compartir l'hangar de l'aeroclub a Alguaire

La firma lituana ja operarà a l’octubre

Hangar del Reial Aeri Club a l’aeroport d’Alguaire.

Hangar del Reial Aeri Club a l’aeroport d’Alguaire.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acadèmia de vol lituana BAA Training, que iniciarà cursos a l’aeroport d’Alguaire el mes d’octubre vinent, negocia compartir l’hangar del Reial Aeri Club de Lleida per al manteniment dels seus avions. Així ho va confirmar la Generalitat, titular del recinte aeroportuari. L’empresa pública Aeroports de Catalunya ha fet de mitjancera entre l’empresa i l’entitat esportiva, arrendatària d’aquest edifici construït per a ella arran del tancament de l’aeròdrom d’Alfés fa tres anys.

El departament de Territori va assenyalar que la construcció d’un hangar propi per a BAA Training “no és imprescindible” perquè la firma lituana pugui iniciar els seus cursos a Alguaire d’aquí a dos mesos. Va recordar que durà a terme les classes teòriques a l’edifici de la terminal i que només necessita un espai cobert on efectuar el manteniment de la flota de 24 avions d’entrenament. Per la seua part, el president de l’aeroclub lleidatà, Josep Maria Niubó, va explicar que una part i l’altra hauran d’establir en un contracte com repartir-se l’espai de l’hangar i l’ús que en farà cada una perquè les dos puguin desenvolupar les seues respectives activitats.

Niubó va assenyalar que la convivència amb BAA Training en un mateix hangar serà temporal, a l’espera que l’empresa es doti d’un espai propi a les instal·lacions de l’aeroport. Val a recordar que aquesta firma i Flightline, dedicada al transport aeri, han iniciat passos per instal·lar hangars al recinte aeroportuari d’Alguaire. Per la seua part, fonts de BAA van indicar que han començat la recerca d’habitatges de lloguer per als seus empleats i que estudien opcions per facilitar-los mitjans de transport per als seus desplaçaments.

tracking