SEGRE

MUNTANYA BALANÇ

Lleida acumula més de 200 rescats en el que va d'any

Aran, la comarca amb més serveis, ja supera les actuacions de tot el 2017 || Tres ferits ahir a Àger i Bellver de Cerdanya

Imatge d’un rescat a la Torre de Capdella aquest mes d’agost.

Imatge d’un rescat a la Torre de Capdella aquest mes d’agost.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme més de 200 serveis de muntanya a les comarques de Lleida entre l’1 de gener i el 15 d’agost d’aquest any. Una xifra que, en el cas d’Aran, on es registren més rescats d’aquest tipus, ja supera els de tot l’any passat. Segons les dades proporcionades per Bombers, fins al 15 d’agost s’han realitzat 207 rescats en medi natural a Ponent i el Pirineu, davant dels 299 amb els quals es va tancar l’exercici del 2017.

Del total d’actuacions, set de cada deu són per rescats de muntanya, amb 146, mentre que el 24 per cent correspon a persones perdudes o desorientades, fins al mig centenar d’actuacions. A aquests se sumen onze rescats en rius, barrancs o llacs. Per comarques, la Val d’Aran és la que acumula un major nombre de rescats, amb 75 fins al 15 d’agost d’aquest any. Això representa que en menys de vuit mesos els Bombers han dut a terme dos serveis més que en tot l’any 2017.

El segueixen el Pallars Sobirà, amb 42 rescats en medi natural, l’Alta Ribagorça, amb 33, i el Pallars Jussà i l’Alt Urgell, amb 14 cada una. L’augment de l’activitat a la muntanya ha incrementat en els últims anys els rescats. Els Bombers insten a extremar les precaucions i prendre mesures com planejar la ruta abans de sortir o portar el material adequat. Ahir, els Bombers van rescatar un parapentista de 42 anys accidentat a la zona del Montsec d’Ares, a Àger.

L’home va ser evacuat en helicòpter en estat greu amb policontusions a l’hospital de Tremp. A Àger també va patir ferides el conductor d’un quad en una sortida de via en un camí rural. Així mateix, un excursionista ferit a la zona del refugi de Gònec, a Bellver de Cerdanya, també va ser evacuat a l’hospital de Cerdanya amb policontusions. Dissabte a la nit, els Bombers van rescatar una parella perduda a l’estany de l’Orri, a Lles de Cerdanya.

tracking