SEGRE

MUNICIPIS HOMENATGE

Polèmica per una estàtua de tribut a militars a Vielha

Iniciativa de veterans de la companyia d’esquiadors || Crítiques de CDA i la CUP mentre l’alcalde hi veu “voluntat de conflicte”

L’escultura, en l’acte inaugural celebrat diumenge passat.

L’escultura, en l’acte inaugural celebrat diumenge passat.AJUNTAMENT DE VIELHA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una escultura en record de la companyia d’esquiadors escaladors, que va ocupar l’antiga caserna de Vielha entre els anys 1961 i 2000, és objecte de polèmica des de la seua inauguració diumenge passat.

Es tracta d’una iniciativa d’una associació d’antics membres d’aquest cos. CDA i la CUP critiquen que el govern d’UA col·laborés amb aquest homenatge i participés en l’acte inaugural. L’alcalde, Juan Antonio Serrano, atribueix aquestes crítiques a “voluntat de conflicte”.

L’escultura s’alça en sòl municipal amb autorització de l’ajuntament, en un lloc on ja hi havia una placa en record de la companyia. El consistori va atorgar a l’entitat una mica més de mil euros per contribuir a pagar l’estàtua, que representa un soldat amb l’uniforme i els esquís propis de l’anomenada “legió blanca”.

El portaveu del grup municipal de CDA, Àlex Moga, es va mostrar contrari a aquest homenatge. “No en nom meu”, va dir en xarxes socials. L’exdiputada i dirigent de la CUP Mireia Boya va afirmar a Twitter que “els socialistes trauran Franco, però l’ajuntament de Vielha ha inaugurat una estàtua en record de la franquista companyia d’esquiadors”.

Juan Antonio Serrano, per la seua part, va afirmar que el monument recorda “totes les persones que van passar per la caserna de Vielha, que va tenir una gran importància social i econòmica”.

tracking