SEGRE

MUNICIPIS MOBILITZACIÓ

Més repics contra l'èxode rural i s'hi suma la Vall de Boí

La campana de Baro sona per Mencui i pobles de Soriguera || So solidari a les esglésies declarades Patrimoni Mundial

Veïns del poble de Baro, a Soriguera, van fer sonar ahir la campana.

Veïns del poble de Baro, a Soriguera, van fer sonar ahir la campana.AJUNTAMENT DE SORIGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tocs de campanes de difunts per protestar contra l’èxode rural i el mal estat d’infraestructures bàsiques com els accessos a pobles de muntanya (vegeu SEGRE de diumenge passat) guanyen adhesions a les comarques del Pirineu de Lleida. La campana de Baro va sonar ahir al migdia per demanar auxili per a aquest i altres pobles del municipi de Soriguera. La Vall de Boí tocarà a finals d’aquesta setmana les de les seues esglésies declarades Patrimoni Mundial com a mostra de solidaritat, mentre que municipis de l’Alt Urgell valoren afegir-se també a aquesta iniciativa, sorgida a Sant Esteve de la Sarga i a la qual s’han unit altres pobles com Alsamora i Taús.

L’alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevila, va explicar que el so de la campana de Baro pretén cridar l’atenció sobre els problemes del poble de Mencui, on despreniments de terra amenacen un carrer i un informe de l’Institut Geològic aconsella un mur de contenció; i sobre el mal estat dels accessos als nuclis de Llagunes i Puiforniu.

Per la seua part, l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Perelada, va apuntar que dijous decidiran el dia i hora en què totes les campanes del municipi sonaran de forma simultània.

tracking