SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Obres per insonoritzar la biblioteca de la Seu per queixes d'usuaris

Aïllament acústic entre la sala d’estudi i l’espai que acull actes culturals

La tercera i quarta planta es comuniquen amb un espai obert.

La tercera i quarta planta es comuniquen amb un espai obert.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell realitzarà obres per insonoritzar la quarta planta de la Biblioteca de Sant Agustí arran de queixes per sorolls dels usuaris que utilitzen la sala d’estudi.

L’espai en el qual es faran les reformes és el que s’utilitza com a sala polivalent, on el consistori programa conferències i presentacions de llibres: es tracta d’una zona que es comunica, a través d’un doble espai obert, amb la tercera planta de l’equipament cultural, utilitzada per estudiants i veïns de la ciutat com a sala d’estudi. Aquesta distribució provoca que cada vegada que la biblioteca acull activitats a la quarta planta, resulti impossible llegir en silenci a la sala d’estudi.

L’ajuntament va explicar que “per evitar molèsties a la resta d’usuaris” tancaran el doble espai entre les plantes tercera i quarta de l’edifici amb la instal·lació d’una paret de vidre, “de manera que els dos espais quedin aïllats acústicament”.

Aquests treballs, que començaran al llarg de les pròximes setmanes i s’allargaran un màxim de dos mesos, han estat adjudicats per un import de 15.713 euros a l’empresa local Cloustek Montferrer. La reforma inclou així mateix la substitució de la moqueta actual per un paviment de PVC i la col·locació de cortines “per mitigar la llum directa i la calor que entren per la façana oest”.

Al llarg de l’any 2017, un total de 35.011 usuaris van utilitzar algun dels serveis que ofereix la biblioteca municipal, entre els quals la sala d’estudi, i un total de 4.362 persones van participar en alguna de les 164 activitats que hi havia programades a la quarta planta (hores del conte per a nens, clubs de lectura, presentacions de llibres, tallers, exposicions o visites per part dels centres escolars).

tracking