SEGRE

CARRETERES VÍCTIMES DE LA DESVIACIÓ DEL TRANSPORT

El veto a camions a l'N-240 força a tancar un restaurant a peu de carretera a Tarrés

És l’únic negoci d’aquest tipus al costat de la nacional entre les Borges i el Pla de Santa Maria i compta amb tres treballadors, a més de la titular || El transport rendibilitzava el negoci durant tot l’any

Yolanda Partida, davant del restaurant que dirigeix des del 2012.

Yolanda Partida, davant del restaurant que dirigeix des del 2012.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2 al tram de les Borges al Pla de Santa Maria que va entrar en vigor diumenge passat abocarà al tancament l’únic restaurant que hi ha a peu de la carretera nacional en aquest trajecte, el Parador de Tarrés. La responsable de l’establiment, Yolanda Partida Ruiz, que el té arrendat des del 2012, així ho va anunciar ahir. “Si no em donen una solució, començaré a tramitar la fi de l’activitat el mes que ve, amb la qual cosa calculo que el cessament del negoci serà efectiu a començaments de desembre.” Els transportistes són els que sustenten l’establiment durant tot l’any. “Diàriament paraven en aquest punt entre trenta i quaranta camions, però des d’aquest dilluns el pàrquing està desert.” El dia 3 va servir dotze menús i el dimarts, setze, “perquè encara passen turistes cap a la platja, però no es pot mantenir un restaurant amb aquestes xifres els dotze mesos”, va remarcar.

Yolanda Partida té tres persones contractades a les quals no “em quedarà més remei que acomiadar perquè no les podré pagar”. Els tràmits per a la suspensió de l’activitat amb la Seguretat Social i Hisenda duraran prop de dos mesos “ja que no es pot clausurar l’activitat de la nit al dia i he de tramitar l’atur dels empleats”, va explicar. “Divendres passat, 31 d’agost, molts dels clients habituals, tots ells camioners, van passar a acomiadar-se atesa l’obligatorietat de desviar-se per l’autopista. “Els conec des de fa temps, sé qui venia a esmorzar o a dinar i els seus gustos. Aquesta mesura ha suposat un perjudici per a tothom i és difícil d’entendre perquè tampoc reporta benefici als camioners, que han de pagar per circular, quan abans ho feien gratis”, va afegir.

La solució d’última hora que espera Yolanda Partida sembla que no arribarà ja que la desviació de camions per l’AP-2 està prevista fins al 2021, any en què finalitza la concessió per a l’explotació de l’autopista a l’empresa Abertis. Un altre establiment d’hostaleria, ubicat a Montblanc també al peu de la N-240, es troba les mateixes afectacions que el restaurant de Tarrés. Els responsables van indicar que si no es reconsidera aquesta situació, els perjudicis per la falta de clients, en especial transportistes, farà replantejar la continuïtat d’establiment.

Yolanda Partida Ruiz

TITULAR DEL PARADOR DE TARRÉS

«Els camions mantenien viu el negoci»

“Els conductors de camions que regularment fan aquest trajecte eren els nostres clients habituals i els que mantenien viu el negoci durant tot l’any”, va explicar Yolanda Partida. “Podríem

replantejar-nos l’activitat però no podem viure de dotze menús al dia que se serveixen a turistes que van cap a la platja. El tancament és inevitable ja que per molts números que faci, els comptes no surten per mantenir-lo obert”, va concloure.

Arnau Cornudella

USUARI DE L’N-240

«La circulació de cotxes ha guanyat fluïdesa»

Arnau Cornudella, veí de les Borges, es desplaça diàriament per l’N-240 des d’aquest municipi fins a Valls, on regenta una clínica dental. En només dos dies des de l’inici de la desviació de camions ha notat una millora substancial com a conductor. “El trànsit és ara molt més fluid, ja no es formen llargues caravanes de cotxes darrere de camions.” “Haurien d’aplicar també la desviació de camions entre Lleida i les Borges”, va valorar.

Vora 600 consultes de camioners i mesures de Lleida a les Borges Un total de 580 consultes han fet els camioners als dispositius dels Mossos habilitats per informar de l’obligatorietat de la desviació, segons la directora d’Interior a Lleida, Montse Messeguer. Aquests dispositius informatius es mantindran fins al dia 9, data en què es donarà per completada la desviació de camions per l’AP-2. Segons Messeguer, la gran majoria dels transportistes estaven al corrent de la mesura perquè era una ruta habitual de treball. Va afegir que ja s’ha aconsellat de la necessitat d’aplicar mesures similars entre Lleida i les Borges.

tracking