SEGRE

SERVEIS AIGUA DE BOCA

Vilanova tindrà una planta potabilitzadora el 2019

Llum verda al projecte després de rebre una subvenció de l’ACA

Obres al carrer Nou - El consistori adjudicarà ben aviat la reforma del carrer Nou amb la previsió que estigui llesta abans d’acabar l’any. La reforma, que compta amb un pressupost de 375.000 euros, es durà a terme per trams i tindrà com a  ...

Obres al carrer Nou - El consistori adjudicarà ben aviat la reforma del carrer Nou amb la previsió que estigui llesta abans d’acabar l’any. La reforma, que compta amb un pressupost de 375.000 euros, es durà a terme per trams i tindrà com a ...J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Vilanova de Bellpuig construirà finalment una planta potabilitzadora d’aigua l’any 2019. I és que el consistori d’aquest municipi del Pla d’Urgell ha rebut una subvenció per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’uns 300.000 euros que permetrà posar en marxa aquest projecte valorat, de manera global, en uns 470.000 euros aproximadament, segons va explicar ahir l’alcalde del municipi, Joan Trull. La nova instal·lació es construirà en uns terrenys municipals, on antigament hi havia uns magatzems de la cooperativa i pròxims al Canal d’Urgell. El projecte també contempla la millora de la bassa d’emmagatzematge, que s’ampliarà i es recobrirà per tal d’evitar fugues.

D’aquesta manera, es busca millorar la qualitat de l’aigua de boca en aquest municipi amb una instal·lació de què també s’han dotat, durant els últims anys, altres municipis de la comarca del Pla d’Urgell com són Miralcamp o bé Castell-nou de Seana.

Ivars, Vila-sana i Barbens volen construir una bassa que garanteixi l’aigua de boca

Paral·lelament, els municipis de Vila-sana, Barbens i Ivars d’Urgell esperen una nova subvenció que garanteixi la construcció d’un pantà que permeti assegurar l’aigua potable als tres municipis, principalment a l’hivern, després de la temporada de reg. Es tracta d’una bassa que s’edificarà en uns terrenys que van comprar fa diversos anys les localitats, que es van mancomunar per poder dur-lo a terme al terme municipal d’Anglesola, amb un pressupost d’un milió d’euros. Encara que ja compten amb una subvenció inicial de 450.000 euros de l’ACA, la xifra no és suficient per sufragar el projecte, per la qual cosa els edils dels esmentats municipis estan treballant per tal de buscar noves subvencions.

D’altra banda, el municipi de Vilanova de Bellpuig ha demanat una subvenció a l’IEI per poder dur a terme obres de millora a l’entorn de l’església local. Aquest projecte arriba després que el consistori recuperés una antiga porta d’estil gòtic del temple, un primer pas que ara ha de continuar amb la demolició d’un habitatge annex a l’església.

L’alcalde de Vilanova va remarcar que estudiaran si fer caure en la seua totalitat l’esmentat habitatge o mantindran la part més antiga perquè s’integri millor a la zona.

tracking