SEGRE

SALUT SERVEIS

Negocien perquè pacients de l'Alt Urgell siguin atesos a Andorra

L’hospital Arnau de Vilanova va atendre l’any passat 24.417 usuaris de la Franja.

L’hospital Arnau de Vilanova va atendre l’any passat 24.417 usuaris de la Franja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Andorra es reunirà aquesta tardor amb representants de l’Executiu espanyol per reprendre les negociacions iniciades fa poc més d’un any entre els dos països perquè l’hospital d’Andorra sigui centre de referència de pacients de l’Alt Urgell. Fonts oficials andorranes han explicat que “la proposta és sobre la taula” des de la reunió bilateral de l’anterior ministra espanyola de Sanitat, Dolors Montserrat, el mes d’agost del 2017. El canvi de Govern central ha obligat a paralitzar “temporalment” les negociacions per poder formalitzar el conveni, que donaria resposta a les queixes de pacients de l’Alt Urgell que es veuen obligats a desplaçar-se per fer-se proves mèdiques o rebre tractaments en altres centres sanitaris de les comarques de Lleida, majoritàriament a Lleida, a l’Hospital Arnau de Vilanova, que és el centre de referència o a Barcelona.

Andorra considera “d’interès” atendre usuaris lleidatans, tenint en compte que la demografia de la zona “fa inviable oferir determinats serveis si no es busquen fórmules de col·laboració”, van explicar les mateixes fonts. És el cas de la futura unitat de radioteràpia d’Andorra, que facilitaria que veïns de l’Alt Urgell no haguessin de desplaçar-se a Lleida.

Pacients de l’Alt Urgell es veuen obligats a viatjar a Lleida o Barcelona per rebre tractaments

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va manifestar ahir que “tot el que sigui millorar l’atenció sanitària als veïns del Pirineu és una bona notícia” i va insistir que el centre mèdic de la Seu d’Urgell “ja treballa en la línia d’evitar desplaçaments” de pacients i que recentment s’ha adquirit maquinària nova per tal d’incrementar els serveis del centre sanitari.

tracking