SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Ordre de presó a l'acusat d'atropellar mortalment dos ciclistes a Seròs

El jutjat demana arrestar el jove d’Aitona condemnat a cinc anys i mig perquè compleixi la pena || Per homicidi imprudent i omissió del deure de socors

La vista oral es va celebrar l’octubre de l’any passat al jutjat penal 1 de Lleida.

La vista oral es va celebrar l’octubre de l’any passat al jutjat penal 1 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Jutjat Penal 1 de Lleida ha ordenat l’arrest i ingrés a presó d’Over Sarango Chamba, el jove d’Aitona de 27 anys que va ser condemnat a cinc anys i mig de presó per atropellar mortalment dos ciclistes i ferir-ne dos més del Club Ciclista de Seròs el setembre del 2015.

La resolució judicial arriba després que l’Audiència ratifiqués la pena imposada en primera instància al rebutjar el recurs presentat pel condemnat. Al ser una resolució ferma, el Jutjat Penal ha emès una interlocutòria d’execució perquè compleixi la condemna.

L’Audiència va rebutjar el recurs presentat pel condemnat a la sentència penal, que és ferma

Per a això, ha cursat ordres de recerca, detenció i ingrés a la presó als cossos i forces de seguretat. Fonts pròximes van assenyalar ahir a aquest diari que l’ingrés a la presó encara no s’havia fet efectiu, ja que l’ordre judicial no és ferma i es pot recórrer.

El Jutjat Penal 1 de Lleida el va condemnar el novembre de l’any passat a quatre anys de presó com a autor de dos delictes d’homicidi per imprudència greu i dos delictes més de lesions per imprudència en concurs amb un delicte de conducció sota la influència de begudes alcohòliques, i a una altra pena d’un any i mig de presó per un delicte d’omissió del deure de socors.

El condemnat ja ha ingressat la indemnització de 130.000 euros als familiars dels morts, representats per Antoni Palau, del Despatx Moragues, i als dos ciclistes que van sobreviure.

L’ajuntament de Seròs i el Club Ciclista de Seròs també s’havien personat en la causa com a acusació popular, representats pel lletrat Xavier Prats, de Prats Advocats.

Es tracta d’una de les condemnes més elevades imposades a Ponent per delictes contra la seguretat en el trànsit.

L’Audiència va assenyalar que el jove va tenir “una conducta greument negligent i que era conscient de la situació de perill en la qual abandonava” els ciclistes després de l’atropellament.

tracking