SEGRE

MUNICIPIS INSTITUCIONS EN CRISI

L’històric Ateneu de Linyola estudia tres ofertes de compra i es planteja dissoldre’s

Els 165 socis decidiran el futur de l’emblemàtic espai en una assemblea el dia 22 al cap de 86 anys || Una sentència obliga els actuals gestors del bar a deixar-lo per acumulació d’impagaments

L’edifici de la Societat Cultural Recreativa L’Ateneu, a la cèntrica plaça Planell.

L’edifici de la Societat Cultural Recreativa L’Ateneu, a la cèntrica plaça Planell.A.Z.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Societat Cultural Recreativa L’Ateneu de Linyola ha rebut un total de tres ofertes de compra de les seues instal·lacions. Es tracta de l’emblemàtic edifici, d’uns 1.400 metres quadrats, que va ser construït l’any 1932 gràcies a les aportacions econòmiques, els materials de construcció o fins i tot jornades completes de treball de diverses famílies locals. Al llarg del temps, l’entitat havia reduït les activitats que organitzava i en l’actualitat només estava en funcionament el local social i el cafè bar.

Durant els últims quatre anys, la junta rectora de la societat ha rebut fins a vuit ofertes de compra, però cap no es va acabar materialitzant. Tot i així, en els últims dos anys, l’esmentada junta ha estat treballant en un parell de propostes que podien tenir futur i, des del mes de juliol passat, se n’hi va sumar una tercera. Es tracta, segons la junta, de proposicions “serioses i molt delimitades, amb un interès explícit de compra totalment acreditat”.

L’entitat compta amb un total de 48 socis en actius juntament amb 117 socis aportacionistes

Les tres propostes es donaran a conèixer el dissabte dia 22 de setembre en una assemblea general extraordinària en la qual tant els 48 socis en actiu com els 117 socis aportacionistes seran els encarregats d’escollir aquella que sigui més beneficiosa, tant per a l’entitat com per al mateix municipi.

Quan la venda d’aquest històric centre cultural es dugui a terme, la societat es dissoldrà i la xifra econòmica aconseguida es repartirà revaloritzada entre tots els socis, en funció de la quantitat acordada com a aportada durant tots aquests 86 anys. Al ser una entitat sense ànim de lucre, en el supòsit que sobressin diners, s’hauria de destinar a altres entitats sense ànim de lucre de la comarca del Pla d’Urgell.

En la mateixa assemblea també s’explicarà la sentència del Jutjat de Primera Instància de Balaguer per la qual s’obliga l’actual locatari del cafè bar de l’Ateneu a deixar les instal·lacions per falta de pagament de les rendes i el condemna a abonar-les. La quantitat deguda ascendeix almenys a 1.854,73 euros. Des del seu inici, l’Ateneu ha sigut escenari d’activitats de lleure i cultura, i destaquen actuacions d’Antonio Machín (1951), Los 5 Latinos (1962), Raphael (1966), Joan Manuel Serrat (1968) i diverses vegades Mari Sampere. També va ser una reconeguda sala de ball, on les més famoses orquestres del moment, com Maravella, Costa Brava, Selvatana i Las Estrellas Negras van fer gaudir tota la província.

tracking