SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Imputat per homicidi el conductor del tractor per la mort del nen d'Albesa

Els Mossos consideren que el conductor va cometre una imprudència al portar el seu nebot de 5 anys al vehicle || També l’acusen de conduir sense tenir el carnet i envien la investigació al jutjat

L’accident va tenir lloc als voltants de la zona esportiva d’Albesa.

L’accident va tenir lloc als voltants de la zona esportiva d’Albesa.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han imputat dos delictes al conductor del tractor en el qual viatjava el nen de cinc anys que va morir a Albesa el passat 3 d’agost al caure del vehicle. A l’home, oncle del petit, se li imputa un delicte d’homicidi per imprudència i un altre contra la seguretat en el trànsit al no tenir cap tipus de carnet de conduir que li permetés portar el tractor amb què es va produir la tragèdia, segons van explicar a aquest diari fonts policials.

L’home, que no ha estat detingut en cap moment pels Mossos d’Esquadra, hauria comès la imprudència de portar com a acompanyant el menor malgrat que els tractors, en la seua gran majoria, són vehicles d’una sola plaça i no estan destinats al transport de persones, sinó a tasques agrícoles.

El petit va morir el passat 3 d’agost quan anava al vehicle amb el seu oncle i va caure a terra

A més, també el dirigia sense tenir cap tipus de permís per conduir. Tot això es desprèn de la investigació de l’accident que ha portat a terme la unitat d’atestats dels Mossos d’Esquadra.

Els agents responsables de les diligències les han tancat i les han enviat al jutjat de Balaguer perquè el jutge faci la instrucció del cas i depuri responsabilitats.

El tràgic accident es va produir el dia 3 d’agost poc abans de les deu de la nit al camí del Riu d’aquesta localitat de la Noguera, aproximadament a l’altura del quilòmetre 1, un punt situat als voltants de la piscina i la zona esportiva municipal.

El petit anava com a passatger al tractor quan va caure del vehicle i va morir pràcticament en l’acte. Arran d’aquest succés es van mobilitzar quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va activar també el suport psicològic per als familiars del nen.

El petit vivia a Lleida ciutat, però es trobava en aquell moment a Albesa perquè és el poble de procedència de la seua família materna, que també regenta les piscines del poble.

Penes de fins a quatre anys i mig de presó pels dos delictes Si el jutge considera que el conductor del tractor en el qual viatjava el petit va cometre els dos delictes que li imputen els Mossos, el conductor podria ser condemnat amb fins a quatre anys i mig de presó. I és que segons l’article 142 del Codi Penal, la persona que per imprudència greu causi la mort d’un altre serà castigat amb la pena de presó d’un a quatre anys (que es redueix de tres a divuit mesos si es considera menys greu la negligència), a més d’imposar-se, per haver-lo comès amb vehicle a motor, la privació del dret a conduir d’un a sis anys. Per la seua part, l’article 384 especifica que la persona que condueixi sense llicència s’enfronta a la pena de presó de tres a sis mesos o multa de dotze a vint-i-quatre mesos o treballs en benefici de la comunitat d’entre trenta-un a noranta dies.

tracking