SEGRE

SUCCESSOS MUNTANYA

Mor el bomber de la Seu d'Urgell que va caure mentre escalava a Astúries

Marc Sabata, de 43 anys, es va precipitar dilluns des de 15 metres quan feia una via al Naranjo de Bulnes || Era del Grae de la capital de l’Alt Urgell des del 2011

Moment del rescat del bomber de la Seu.

Moment del rescat del bomber de la Seu.SEPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Marc Sabata, un bomber de quaranta-tres anys del parc de la Seu d’Urgell, va morir dijous a la nit a l’hospital d’Oviedo (Astúries) on estava ingressat des de dilluns passat a l’accidentar-se quan escalava al Naranjo de Bulnes. Així ho van confirmar ahir els Bombers de la Generalitat a través de les xarxes socials, on van informar que Sabata, que era originari i veí de Cal Rosal, a Berga, no havia pogut superar les greus ferides que es va fer en l’accident.

Al caure va patir un traumatisme cranial sever i va quedar ingressat a l’hospital d’Oviedo

El succés es va produir aquest dilluns passat, quan aquest bomber del Grup d’Actuacions Especials (Grae) de la capital de l’Alt Urgell, un experimentat escalador, es trobava fent la via murciana del Naranjo de Bulnes, conegut com a Picu Urriellu en asturià, zona en la qual estava de vacances.

Per causes que es desconeixen, cap a les onze del matí Sabata es va precipitar des d’una altura de quinze metres a la base de la cara oest de la via i va rebre un fort cop al cap. Va ser el guàrdia del refugi d’Urriellu el que va donar l’avís al sentir una persona que demanava auxili. La zona de difícil accés en la qual es va produir l’accident va complicar les tasques de rescat i els equips d’emergència van haver d’instal·lar-hi un passamà i una línia de seguretat per descendir durant cinquanta metres. Finalment, van aconseguir carregar-lo a l’helicòpter i evacuar-lo a l’Hospital Central d’Astúries, on va ingressar amb un traumatisme cranioencefàlic sever. Marc Sabata no va poder superar la gravetat de les ferides i va morir dijous.

Sabata treballava al Grae del parc de bombers de la Seu d’Urgell des de l’any 2011. El cap de l’equip, Franc Garcia, va lamentar ahir l’accident i va assegurar que tot l’equip estava “consternat”. “Era una persona molt apreciada, un gran company i experimentat” de l’escalada, per la qual cosa no entén com va poder succeir el fatal accident. Les xarxes socials es van omplir de mostres d’afecte.

tracking