SEGRE

SERVEIS COMUNICACIÓ

Escoles de Lleida abandonen el paper en circulars i utilitzaran eBando

L’‘eBando’, una aplicació gratis per a mòbils que permet conèixer a l’instant tota la informació dels centres || L’objectiu dels col·legis és estalviar paper i ser ambientalment més sostenibles

Imatge de les obres de l’institut de Torrefarrera la setmana abans d’iniciar el curs.

Imatge de les obres de l’institut de Torrefarrera la setmana abans d’iniciar el curs.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una desena d’escoles de les comarques de Lleida ofereixen a les famílies una aplicació per a mòbils, eBando, per reduir el nombre de correus electrònics i circulars informatives en format de paper. Es tracta d’un nou canal de comunicació electrònic entre els col·legis i les famílies que alhora permet estalviar als centres educatius la utilització de paper.

A més, el sistema és ambientalment més sostenible que el correu i més avantatjós per als pares ja que estan informats de les comunicacions al moment. Entre les escoles que ofereixen aquest servei hi ha l’Escola Sant Miquel de Miralcamp, Escola Francesc Feliu d’Aitona, Jaume Miret de Soses, Escola La Closa d’Esterri d’Àneu, El Parc del Saladar d’Alcarràs, Escola Pinyana d’Alfarràs, Valldeflors de Tremp, l’Escola Bonavista de Bellcaire d’Urgell, Leandre Cristòfol de Lleida i l’Escola Joaquim Palacín de Bellvís.

Els ajuntaments van ser els pioners a oferir aquest servei gratuït per informar els veïns

La majoria de centres ja emeten les informacions a través del correu electrònic, encara que d’altres mantenen el paper. Aquest nou canal permet als pares conèixer de manera immediata tota la informació pel que fa al centre a través dels dispositius mòbils com reunions, les activitats que s’organitzin, horaris de serveis o possibles incidències, entre altres possibilitats.

La iniciativa d’afegir-se a les aplicacions de les escoles no és nova ja que moltes de les associacions de pares (Ampes), guarderies públiques i instituts ja treballen amb aquest canal. No obstant, van ser els ajuntaments els pioners a posar a disposició dels veïns aquesta aplicació eBando. L’aplicació complementa els bans que s’emeten de forma tradicional a través dels pregons o en format de paper. A Lleida alguns barris també es comuniquen a través d’app.

L’Escola Sant Miquel de Miralcamp deixarà d’enviar comunicacions amb paper o correu electrònic a partir del gener. El director, Jordi Aumedes, va assenyalar que només un 30 per cent de les famílies rebia la informació en format paper. El servei és gratuït per a les famílies encara que els centres que l’ofereixen paguen una quota a final del curs.

El delegat d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, va explicar que oferir aquest o altres serveis depèn exclusivament de la gestió interna de cada centre i va destacar que a Secundària s’utilitza molt una altra aplicació que permet controlar les faltes, saber l’avaluació dels alumnes i informar les famílies.

Obres als centres de Torrefarrera i Almenar

La conselleria d’Ensenyament avança en les obres de construcció de l’institut Joan Solà de Torrefarrera, que des de l’inici es va estrenar amb barracons. El nou centre haurà d’entrar en funcionament a finals del 2019 o principis del 2020. A més de Torrefarrera també s’han iniciat les obres del col·legi d’Almenar, que en aquest cas ha d’estar enllestit de cara al curs 2019-2020. Les obres en aquests dos centres han estat llargament reivindicades.

Pel que fa al cas de Torrefarrera, perquè els alumnes fa anys que estan en barracons, i en el cas d’Almenar l’escola actual és del 1935 i està en molt mal estat. De fet, pares i ajuntament la reclamen des de fa catorze anys i van arribar a fer mobilitzacions i tallar la travessia de la carretera N-230.

La Generalitat va adjudicar el mes d’abril els treballs de l’institut de Torrefarrera a la firma Arnó per 4,5 milions d’euros per substituir per un edifici els mòduls prefabricats existents. El centre d’Almenar es va encarregar a la firma Romero Polo per 3,3 milions.

tracking