SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Tallada vuit hores l'A-2 entre Alcoletge i els Alamús al bolcar un camió de porcs

Un camió carregat de porcs va bolcar ahir a la matinada quan circulava per l’A-2 entre Alcoletge i els Alamús. El sinistre va obligar a tallar durant gairebé vuit hores els dos carrils cap a Barcelona, cosa que va provocar importants retencions i desviacions per l’Ll-11. El conductor va quedar ferit lleu i almenys una trentena d’animals van morir.

Imatge de les retencions que es van generar a l’A-2 a Lleida com a conseqüència del tall de l’autovia.

Imatge de les retencions que es van generar a l’A-2 a Lleida com a conseqüència del tall de l’autovia.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’accident d’un camió carregat amb desenes de porcs a l’A-2 entre Alcoletge i els Alamús va obligar a tallar ahir a la matinada l’autovia durant vuit hores en direcció Barcelona, la qual cosa va provocar retencions quilomètriques. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, els fets van tenir lloc pocs minuts després de dos quarts de sis de la matinada a l’altura del quilòmetre 471, al terme municipal de Lleida. En aquest punt, per causes que es desconeixen i que s’estan investigant, un camió de l’empresa Piensos Costa que circulava en direcció Barcelona va bolcar i va quedar travessat enmig de la calçada, ocupant els dos carrils. Part dels animals també van quedar escampats sobre l’asfalt, almenys una trentena dels quals morts. Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, dos dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A conseqüència del sinistre, en un primer moment van quedar tallats els dos sentits de la marxa i no va ser fins a gairebé dos quarts de set del matí (tres quarts d’hora més tard) quan es va poder circular en direcció Saragossa.

Tanmateix, el sentit nord va estar tallat per facilitar la tasca dels serveis d’emergències, cosa que va provocar retencions de fins a dos quilòmetres i va obligar a desviar la circulació per la carretera Ll-11. Per la seua part, el SEM va atendre el conductor del camió, que va resultar ferit de caràcter lleu. Gairebé vuit hores després, poc abans de dos quarts de dos del migdia, va poder obrir-se un dels carrils al trànsit. La retirada del camió i la neteja de la calçada van permetre que la situació quedés normalitzada passats dos quarts de sis de la tarda, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

Aquest no va ser l’únic incident ahir a l’autovia A-2, ja que a l’altura d’Argençola (Barcelona) van col·lidir dos camions, en què un dels conductors va quedar atrapat i va obligar a tallar tot el sentit durant set hores. Així mateix, hi va haver afectació viària a Castellbisbal, també a Barcelona, per l’incendi d’una furgoneta.

Set ferits en tres accidents a Vallfogona, Bellpuig i Cubells Set persones van resultar ferides en accidents que van succeir a Ponent entre diumenge a la nit i ahir. El més important va tenir lloc ahir a Bellpuig quan dos cotxes van col·lidir a la carretera LV-3341 a les 7.47 hores del matí. Dos ocupants van ser evacuats a l’Arnau de Vilanova i tres més al CAP de Bellpuig. També ahir, una conductora va patir ferides lleus quan el seu vehicle va sortir de la via a Vallfogona de Balaguer. A més, diumenge, cap a les vuit de la tarda, un home es va accidentar amb el seu cotxe a la C-26 a Cubells. Va haver de ser excarcerat i evacuat a l’Arnau.

Imatge de les retencions que es van generar a l’A-2 a Lleida com a conseqüència del tall de l’autovia.

Imatge de les retencions que es van generar a l’A-2 a Lleida com a conseqüència del tall de l’autovia.MAGDALENA ALTISENT

tracking