SEGRE

SERVEIS EQUIPAMENTS

A concurs la gestió de l'aigua de Guissona al no municipalitzar el servei

Sorea se n’encarrega fa més de 25 anys

Els dipòsits de Guissona ubicats al costat del parc de l’Estany.

Els dipòsits de Guissona ubicats al costat del parc de l’Estany.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Guissona ultima les bases per a la concessió del servei d’aigua a la població que des de fa més d’un quart de segle gestiona l’empresa Sorea. Segons va explicar l’edil d’Urbanisme, Àngel Masanès, si bé inicialment es va plantejar municipalitzar el servei, finalment, el consistori ho ha descartat “ja que requereix un volum de personal i de tècnics que no tenim”. Es preveu fer una concessió per a deu anys i que l’empresa hi faci una sèrie de millores com un pla director de les conduccions d’aigües residuals. Segons Masanès, les canalitzacions que hi ha actualment són insuficients, fet que provoca inundacions molt problemàtiques en els períodes de pluges. El consistori projecta també establir una doble concessió. D’una banda, la del subministrament d’aigua en baixa a la població per la qual actualment es paguen entorn d’uns 140.000 euros a l’any; i d’una altra, el manteniment de la depuradora i les seues conduccions fins a l’entrada de Guissona, el cost del qual s’acostava als 100.000 euros a l’any. Segons Masanés, aquesta doble concessió es fa perquè està previst que en els propers anys sigui el consell qui s’ocupi del manteniment de les depuradores a nivell comarcal.

Guissona té un sistema complex per al subministrament d’aigua ja que es proveeix de forma mixta a través de la potabilitzadora de Ratera i també dels pous que té a les Fonts de l’Estany.

Per un termini de 10 anys, l’empresa haurà de portar a terme una sèrie de millores en la prestació

En un altre ordre de coses, el consistori preveu portar a terme en les properes setmanes treballs de manteniment del ferm al carrer de Sant Magí i a la rambla dels Segadors per un import que ascendeix a 15.000 euros.

tracking