SEGRE

POLÍTICA VISITA DEL MINISTRE A ANDORRA

Borrell: "Torra pot fer el que vulgui. No hi haurà referèndum"

Anuncia que “una gran part” dels 759 milions d’inversions pendents seran per a l’N-260 i l’N-230 || Defensa el nomenament de Ros com a ambaixador

El ministre Borrell i l’ambaixador d’Espanya a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros.

El ministre Borrell i l’ambaixador d’Espanya a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros.DIARI D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, el lleidatà Josep Borrell, va reiterar ahir que el Govern espanyol “no accepta cap ultimàtum” i va instar el president de la Generalitat, Quim Torra, a “no esperar més” per “fer el que vulgui” perquè “la resposta és la mateixa que serà sempre”. “No hi haurà referèndum de secessió i el senyor Torra no cal que doni un mes de termini, el que vulgui fer ho pot començar a fer demà mateix”, va concloure.

El ministre va anunciar durant la seua visita oficial a Andorra que “una gran part” dels 759 milions d’euros d’inversions pendents a Catalunya reconeguts pel Govern central seran per al Pirineu, per a millores en carreteres com l’N-260 o l’N-230. Borrell va manifestar que les inversions en carreteres “dependran del pressupost que tinguem” i va afirmar que “si no s’aixeca el límit del dèficit, tindrem menys recursos” i que “si ens hem de quedar amb el pressupost que va aprovar Rajoy, hi haurà inversions que el Govern d’Espanya tindria voluntat de fer però que no es podran executar”. Va defensar el nomenament d’Àngel Ros com a ambaixador arran de les crítiques rebudes pel fet que l’exalcalde de Lleida no tingui carrera diplomàtica. Sobre el referèndum que es convocarà a la Pobla (localitat d’on és originari) perquè els veïns decideixin si canviar el nom del passeig Josep Borrell per la seua oposició al sobiranisme, va afirmar que “no voldria ser motiu de divisió i discrepància entre els meus veïns” però “si aquesta és la voluntat de l’ajuntament pot prendre les decisions que vulgui com a entitat sobirana que és”.

tracking