SEGRE

AGRICULTURA AIGÜES

El Segarra-Garrigues demana impulsar el regadiu en 2.300 ha més

La consellera d’Agricultura ho condiciona a la disponibilitat de pressupost

Jordà i Jové, ahir durant la visita a Tàrrega.

Jordà i Jové, ahir durant la visita a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de regants del Segarra-Garrigues ha demanat al departament d’Agricultura iniciar les obres a quatre nous sectors per posar en reg 2.300 hectàrees més. El president de la comunitat, Josep Jové, va explicar ahir que “hem aconseguit el 65% de l’adhesió dels agricultors que ens exigeix Agricultura per impulsar les obres”. Segons Jové, es tracta del sector 9.1 (les Borges Blanques), part dels sectors 10-11-14 (l’Albagés, el Soleràs, Granyena, el Cogul i els Torms), sector 13 (Seròs i Aitona) i sector 15 (Castelldans i Cervià de les Garrigues).

Jové va explicar que la majoria d’aquestes noves hectàrees són de “reg de transformació, per la qual cosa no hi hauria limitacions de cultius”. El president de la comunitat de regants va traslladar ahir aquesta petició a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que va dur a terme una visita per diferents espais del canal a la comarca de l’Urgell. La consellera va destacar que “la voluntat és absoluta i total” amb el canal Segarra-Garrigues, però “estem condicionats per la disponibilitat pressupostària”.

Jordà va recordar que en aquests moments s’estan duent a terme obres a 3 sectors que permetran posar en regadiu un miler de noves hectàrees: unes 500 al sector 6 (Verdú), unes 420 al sector 12.2 (Sarroca) i a l’Espluga Calba. A més, la conselleria té aprovat un altre projecte per a mig miler més d’hectàrees a Verdú.

ERC vol bonificar les quotes de l’IBI a les comunitats de regants ? El diputat d’ERC per Lleida al Congrés dels Diputats Xavier Eritja va registrar ahir a la comissió d’Agricultura una proposició de llei perquè s’inclogui les comunitats de regants entre les beneficiàries de bonificacions de les valoracions cadastrals dels immobles o béns rústics. Planteja bonificar les quotes en un 95%. La formació vol revertir la situació provocada pel procediment per a la regulació cadastral dels anys 2013 fins al 2016, que implica que ara hagin de tributar per les basses de regadiu i altres immobles, segons van denunciar.

tracking