SEGRE

ENERGIA ELECTRICITAT

REE renova la línia de Barcelona a Lleida per l'auge de les renovables

Inversió de 51 milions d’euros per reduir també el seu impacte ambiental || Milloraran “instal·lacions obsoletes” i apartaran torres de nuclis urbans

Imatge d’arxiu d’una torre elèctrica.

Imatge d’arxiu d’una torre elèctrica.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Red Eléctrica de España invertirà 51 milions d’euros a fi de renovar la línia de 220 kV Lleida-Barcelona per tal de poder “aprofitar millor el transport de les energies renovables” davant de l’auge que es preveu de “l’eòlica i la solar durant els propers anys”, a més de la hidràulica, segons van assegurar ahir fonts de l’empresa. L’objectiu d’aquest projecte és també millorar unes instal·lacions obsoletes aprofitant la construcció actual i “reforçar el subministrament elèctric en zones de Barcelona i de Tarragona”. Les mateixes fonts van apuntar que aquestes obres no tindran repercussió en el proveïment de les comarques de Lleida, encara que “sí que servirà per canalitzar millor les energies renovables que es produeixen a la demarcació”.

Es tracta d’un projecte que ha estat consensuat amb tots els ajuntament implicats (que a Lleida són els de la capital del Segrià, Torregrossa, Juneda, les Borges Blanques, la Floresta, Arbeca, els Omellons, Vinaixa i Tarrés, segons consta a la publicació del Butlletí Oficial de l’Estat d’ahir).

Les obres s’executaran el 2019 i preveuen millorar el servei a zones de Barcelona i Tarragona

Així mateix, un altre dels objectius és millorar l’impacte ambiental d’aquesta infraestructura i una de les actuacions que preveu el projecte és modificar el recorregut de la línia en aquelles localitats on sigui possible per allunyar les torres elèctriques de les poblacions en les quals el creixement urbà hagi assolit el traçat actual d’aquesta infraestructura.

De fet, Red Eléctrica ja va anunciar el març de l’any passat que havia tancat acords amb tots els consistoris per poder impulsar aquesta iniciativa, que vol convertir-se en “el gran eix elèctric de la Catalunya dels propers anys” i que té una longitud de més de cent quilòmetres.

No obstant, les mateixes fonts van assegurar que en cap cas no es preveu augmentar la potència de la línia (que ja és de 220 kV), sinó que es tracta d’una actuació de modernització i millora de les instal·lacions. La previsió és que les obres entre les subestacions del barri de Magraners (Lleida) i Begues (Barcelona) puguin dur-se a terme durant l’any que ve.

tracking