SEGRE

TURISME BALANÇ

Els turistes ja omplen el Pirineu i esgoten el bon temps per a l'última baixada de ràfting

L’ocupació mitjana és del 80%, encara que els bungalous, hotels i cases rurals superen el 90% || Els esports d’aventura compten amb un 70 per cent de reserves i acaben la temporada aquàtica dilluns

Senderistes ahir a la ruta del congost de Mont-rebei, on es practica també navegació.

Senderistes ahir a la ruta del congost de Mont-rebei, on es practica també navegació.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els turistes ja omplen els hotels, càmpings i cases rurals del Pirineu per aquest pont del Pilar i aprofiten el bon temps per fer l’última baixada de ràfting abans que acabi la temporada d’estiu dels esports d’aventura. L’ocupació mitjana als establiments turístics és del 80 per cent. No obstant, els bungalous compten amb el 95 per cent de les places cobertes i en algunes cases rurals han penjat el cartell de complet. D’altra banda, alguns hotels de les comarques de muntanya també arriben al 90 per cent, mentre que al pla les reserves són inferiors. El president de la federació d’Hostaleria, Josep Castellarnau, va assegurar que les dades d’ocupació “són bones”, malgrat que el sector espera “que es mantingui el bon temps” durant aquests dies per poder aconseguir reserves d’última hora. Per la seua part, la presidenta de la federació de càmpings, Marta Cortina, va assegurar que a les places d’acampada també hi ha reserves, un fet inesperat per aquestes dates, però el bon temps ha afavorit que la gent s’animi a acampar”. Així mateix, la responsable d’administració de la federació de turisme rural, Clara Bundó, va assegurar que “normalment si els festius coincideixen amb el cap de setmana, la gent es mou més i hi ha més reserves”.

Un dels atractius més importants de Lleida per aquestes dates és l’oferta d’esports d’aventura aquàtics com el ràfting o el barranquisme. En aquest sentit, el responsable del sector al Pallars Sobirà, Florido Dolcet, va augurar “un bon cap de setmana” amb un nivell de reserves que ronda el 70 per cent per avui. La temporada de ràfting acabarà dilluns, el dia que finalitza el conveni amb Endesa per a la regulació dels cabals dels rius per a la pràctica d’aquests esports.

El Patronat de Turisme ha constatat un augment dels visitants estrangers durant aquest any

Des del Patronat de Turisme van valorar positivament les dades d’ocupació i el director, Juli Alegre, va assegurar que se superarà “el 80% de mitjana que havíem previst”. Alegre va recordar que “venim del millor estiu de la història” i que s’ha registrat un augment en el nombre de turistes estrangers. “El territori és molt atractiu, compta amb activitats molt potents i consolidades”, va assenyalar Alegre. Així mateix, el director del patronat va posar com a exemples d’atractius a Lleida previstos per a aquest cap de setmana la brama del cérvol a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (que acaba aquesta setmana, aproximadament), la Fira del Torró d’Agramunt i la Fira del Mostillo de Llimiana.

tracking