SEGRE

CARRETERES OBRES

Queixa d'Aigüestortes per ocupar la zona de la Peülla

Contra la conselleria de Territori per obres antiallaus || El Parc Nacional ja treballa per ser Reserva de la Biosfera el 2021

© Aigüestortes, un cel reconegut mundialment

© Aigüestortes, un cel reconegut mundialmentTONI FERNÁNDEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici farà arribar a la conselleria de Territori i Sostenibilitat una queixa per l’ocupació de la zona d’estacionament de la Peülla, al port de la Bonaigua, amb material antiallaus. El president del parc, Josep Enric Llebot, ha assegurat que “no li ha agradat gens” que durant tot l’estiu l’espai hagi estat ocupat. Aquesta actuació ha creat “un caos” a la zona i ha provocat que els vehicles de la gent que anava d’excursió al llac del Gerber haguessin d’aparcar a la muntanya i en mig de la carretera de forma descontrolada. Llebot va afegir que “és inadmissible” aquesta situació en un espai protegit. Amb el certificat Starligth aconseguit recentment (vegeu SEGRE del dia 21), la Comissió Permanent del Parc que es va celebrar ahir s’ha marcat com a repte ser reserva de la biosfera el 2021. Aquesta distinció la concedeix la Unesco.

Així mateix, Llebot va remarcar que per aconseguir aquesta distinció es treballa amb el consens de tot el territori ja que es tracta d’espais que compaginen el desenvolupament econòmic amb la preservació de la natura. La comissió va ratificar el projecte de telecadira que Baqueira projecta a Alt Àneu.

tracking