SEGRE

TRÀNSIT SINISTRALITAT

Dos ferits al xocar un camió de mercaderia perillosa al Solsonès

Va impactar contra un cotxe i l’incident es va saldar sense cap fuga || El succés va provocar retencions de fins a 5 quilòmetres a la C-14 en direcció a Andorra

Vista de les retencions registrades ahir a Andorra, tant en els accessos com a l’interior.

Vista de les retencions registrades ahir a Andorra, tant en els accessos com a l’interior.GOVERN D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos persones van resultar ahir ferides en una col·lisió entre un turisme i un camió a Pinell de Solsonès. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 9.23 hores després de produir-se un accident al punt quilomètric 129 de la carretera C-14 en direcció a Andorra, entre els municipis d’Oliana, a l’Alt Urgell, i Pinell, al Solsonès. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, el sinistre es va produir després que tots dos vehicles col·lidissin de forma lateral per fricció. El camió transportava mercaderia perillosa, però no es va produir cap vessament ni fuga a la carretera. Les dos persones ferides viatjaven en el turisme implicat en l’accident, amb matrícula andorrana, que van ser evacuades per dos ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en estat menys greu a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Per la seua part, el conductor del camió va resultar il·lès.

Les tasques de neteja de l’accident van ser complicades, ja que es va haver de retirar el camió de la carretera amb la seguretat més gran possible per evitar fugues. L’empresa es va fer càrrec del transvasament del material a una altra cisterna mentre quatre dotacions dels Bombers supervisaven l’operació. Finalment, es va traslladar el camió a una esplanada propera i es va fer el transvasament. Aquestes actuacions van obligar a tallar la C-14 i donar pas alternatiu a la zona, la qual cosa va causar retencions de fins a cinc quilòmetres. La circulació es va normalitzar cap a les onze del matí, segons Trànsit. A més del SEM, en l’accident es van desplegar dos dotacions dels Mossos d’Esquadra.

També a la C-14 es van registrar ahir cues al terme municipal d’Oliana en direcció a Andorra. Per altra banda, es van incendiar dos vehicles a Artesa de Segre, a la carretera C-512, i a Ponts, a la C-14. En cap dels dos incidents no hi va haver persones afectades. Trànsit ha fet una crida a la prudència a la carretera durant aquest pont de Tots Sants i ha activat un dispositiu especial fins diumenge a les vies amb més afluència de trànsit, sobretot en zones de muntanya com la C-14 i d’accés d’Andorra com les carreteres N-145 i N-260. També hi haurà més presència dels Mossos d’Esquadra.

tracking