SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

Porten a judici dos acusats de violar per torns una jove a la Val d'Aran

Fiscalia demana 15 anys de presó per a cada un per un delicte continuat d’agressió sexual || La víctima va intentar defensar-se malgrat la “por” de patir més danys

Vista dels jutjats de Lleida, on demà se celebrarà el judici.

Vista dels jutjats de Lleida, on demà se celebrarà el judici.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita quinze anys de presó per a dos acusats de violar una jove a Vielha l’agost de l’any passat, uns fets que es jutjaran demà a l’Audiència Provincial de Lleida. Els dos acusats, d’uns 22 i 40 anys, es troben actualment en presó provisional després que el tribunal rebutgés posar-los en llibertat a començaments d’aquest any, com va avançar SEGRE. Segons el fiscal, la víctima es va trobar els dos acusats en un local de lleure nocturn del nucli de Betren. Quan la víctima, de 19 anys, va decidir marxar al seu domicili, un dels processats, previ acord amb l’altre, la va acompanyar a l’exterior de la discoteca i es van besar mentre la va agafar en braços i la va portar cap a un carreró, “malgrat que la jove li deia que parés i la deixés”. Allà, segons el Ministeri Públic, amb intenció de satisfer les seues apetències sexuals, la va agredir sexualment, mentre ella li deia que no, “sense poder moure’s a causa de la por que tenia a patir algun menyscapte físic contra la seua persona”. L’escrit de la Fiscalia afirma que l’acusat, després d’haver-la agredit sexualment, li va dir l’altre acusat que era el seu torn, mentre la jove els demanava que paressin.

A continuació, l’altre acusat, amb la mateixa intenció, la va agredir sexualment. Per aquests fets, que la Fiscalia considera un delicte continuat d’agressió sexual, sol·licita que els dos acusats siguin condemnats a quinze anys de presó cadascú.

Un dels acusats va recórrer l’ingrés a la presó al defensar que les relacions eren consentides

La jove va denunciar l’agressió la mateixa nit, la qual cosa va motivar la detenció dels acusats. Després de declarar al jutjat de Vielha, el jutge va acordar el seu ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança. Almenys un va recórrer aquesta decisió a l’Audiència de Lleida, a l’assegurar que les relacions van ser consentides i que no hi havia risc de fuga. Tanmateix, el tribunal va considerar que la declaració de la víctima era suficient per imputar-li un delicte d’abús sexual, per la qual cosa el va mantenir a la presó fins al judici.

Es disparen les investigacions per agressions sexuals el 2017 Les causes judicials per agressions sexuals s’han disparat l’últim any a les comarques de Ponent. Segons la Memòria de la Fiscalia del 2017, les diligències prèvies per aquest tipus de delictes van augmentar un 35% en comparació amb un any abans. D’aquesta forma, els tribunals lleidatans van tramitar un total de 62 investigacions per agressions sexuals a la província, davant les 46 del 2016. La memòria també assenyala que han augmentat els investigats per delictes de prostitució i abusos sexuals a menors de 16 anys. En l’últim cas, es van obrir 22 diligències, una més que l’any abans, i es van dictar cinc condemnes. També es van registrardos delictes per violació a menors de 16 anys, una més. En total, els delictes contra la llibertat sexual van augmentar amb 151 casos a Ponent.

tracking