SEGRE

AGRICULTURA CULTIUS

L'espècie que es conrea a les Garrigues i que es ven a 11.000 euros/quilo

El Tossal de les Garrigues preveu produir-ne 22 kg aquest any || Instal·len un hivernacle que permet doblar el rendiment

Imatge de la recol·lecció del safrà a la finca d’El Tossal de les Garrigues, a l’Albagés.

Imatge de la recol·lecció del safrà a la finca d’El Tossal de les Garrigues, a l’Albagés.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tossal de les Garrigues, la finca de safrà de l’Albagés, espera produir aquest any 22 quilos d’aquest producte i el comercialitzarà a 11.000 €/kg. Aquesta collita, la sisena de l’empresa en aquest municipi de les Garrigues, acabarà la setmana que ve. Les xifres de producció d’aquest any suposen un augment d’entre un 10 i un 15 per cent respecte al 2017 i l’objectiu és arribar als 50 quilos entre el 2020 i el 2022. “La collita serà millor perquè l’anterior va coincidir amb un any més sec i vam haver de donar reg de suport.” Aquest any han instal·lat un hivernacle de 180 metres quadrats (la finca compta amb una superfície total de 7.000 metres quadrats) i els primers resultats apunten que la producció s’ha doblat, segons el responsable de màrqueting, Luis Nomen.

Aquesta empresa familiar, que compta amb socis de les Garrigues que els aporten safrà, exporta la producció als Estats Units, Suïssa, Regne Unit i França, “encara que el nostre principal mercat és a Catalunya, les Balears i Andorra”. El seu és “un producte de referència per a les Garrigues i també per a Catalunya”, segons Nomen. Des de l’empresa comercialitzen la producció en diferents cadenes de supermercats i restaurants. Així mateix, Nomen va apuntar que volen aprofitar el potencial turístic de la finca per donar a conèixer les Garrigues i la collita del safrà.

La Cooperativa del Safrà de les Garrigues espera augmentar un 50% la recol·lecció el 2018

Per la seua banda, la cooperativa del safrà de les Garrigues espera augmentar aquest any un 50 per cent la producció, que és de 12 quilograms de mitjana a l’any. El president de la cooperativa, Manolo Ramírez, va assegurar que aquesta “serà una de les millors campanyes”. Ramírez va assenyalar que demà se celebrarà a les Borges Blanques una jornada tècnica sobre el cultiu del safrà a les zones de secà de Catalunya.

tracking