SEGRE

TRIBUNALS POLÍTICA

Arxiven la causa contra l'ANC a Tàrrega per un delicte electoral

La Fiscalia va acusar l’excoordinador de mantenir un acte de suport als Jordis malgrat estar prohibit || L’Audiència desestima el recurs del Ministeri Públic

Bori va rebre el suport de 200 persones quan va declarar.

Bori va rebre el suport de 200 persones quan va declarar.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excoordinador de Tàrrega per la Independència (assemblea local de l’ANC), Salvador Bori, no va cometre cap delicte electoral. L’Audiència de Lleida ha arxivat definitivament el cas al desestimar el recurs presentat per la Fiscalia, que considerava que Bori havia comès aquest delicte per haver mantingut suposadament una concentració de suport als Jordis coincidint amb els dos mesos del seu empresonament, el dia 16 de desembre de l’any passat, prohibit per la junta electoral al considerar-lo un acte electoral coincidint amb la campanya de les eleccions al Parlament del 21-D de desembre. El jutjat d’Instrucció número 2 de Cervera va dictar l’arxivament provisional de la causa al juliol però el Ministeri Públic va recórrer a l’Audiència.

El tribunal considera que amb la investigació que s’ha portat a terme “resulta insuficient per fonamentar la imputació del delicte denunciat”. L’Audiència afegeix que “no s’ha pogut concloure” que l’acte que va tenir lloc a la capital de l’Urgell “fos el que prèviament havia prohibit la Junta Electoral, que és el que vindria a configurar el delicte, ni tampoc que l’investigat fos el responsable de la seua investigació”.

També argumenta que a la interlocutòria que els Mossos d’Esquadra, que van prestar declaració en qualitat de testimonis, “no van poder aclarir que l’acte pogués haver estat organitzat per l’ANC o per partits polítics, recordant que l’investigat només va tenir una intervenció molt breu”.

Bori va declarar que quan van rebre la prohibició de l’acte el van desconvocar i que aleshores els partits independentistes van decidir fer un míting.

La venda de llaços grocs, un dels indicis de l’acusació L’Audiència de Lleida assenyala a la interlocutòria que “el fet que s’hi poguessin oferir bufandes i llaços de color totalment groc és totalment insuficient per entendre que es tractava de l’acte que havia prohibit la Junta Electoral”. Aquest era un dels suposats indicis que sustentaven aquesta acusació. El tribunal, format per tres magistrats, afegeix així mateix, pel que fa als símbols grocs, “com és notòriament conegut, és habitual en tots els actes organitzats tant per entitats com per diversos partits polítics de signe independentista”.

tracking