SEGRE

RESIDUS EQUIPAMENTS

Les obres a l'abocador del Segrià s'inicien als dos anys d'adjudicar-se

Els tècnics ultimen el projecte definitiu de l’ampliació, que començarà el mes de febrer || El Consorci de Residus avala un pressupost de 4,4 milions d’euros

Ple del consorci de residus del Segrià.

Ple del consorci de residus del Segrià.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres d’ampliació de l’abocador comarcal del Segrià, a Montoliu, s’iniciaran el mes de febrer vinent segons va explicar ahir la presidenta del consell, Maria José Invernón, al ple del Consorci de Residus del Segrià, gairebé dos anys després de l’adjudicació a l’UTE Romero Polo i Valoriza el maig del 2017 (21 mesos). L’adjudicació definitiva del contracte es va retardar pels recursos interposats per tres unions temporals d’empreses que van quedar excloses del concurs. Una situació que es va desencallar aquest febrer passat quan el Tribunal de Contractes Públics els va desestimar els recursos que mantenien suspesa l’adjudicació des de l’estiu del 2017.

Es va resoldre a favor d’aquestes dos empreses, Romero Polo i Valoriza (que a Lleida ciutat ja gestionen les escombraries sota el paraigua del consorci Illnet). Invernón va apuntar que actualment els tècnics redacten el projecte definitiu de la planta i a finals del mes de gener o principis de febrer es podran iniciar les obres. Precisament, aquest organisme va aprovar el pressupost del 2019, que ascendeix a 4,4 milions d’euros. El consorci de Residus, integrat per la Generalitat, consell comarcal i la Paeria va acceptar ahir el relleu de Fèlix Larrosa com a representant de la Paeria i el va substituir Joan Queralt, regidor de l’Horta de Lleida.

Les obres d’ampliació i gestió de l’abocador comarcal van ser adjudicades a la unió temporal d’empreses (UTE) de Romero Polo i Valoriza per un import superior als quaranta milions d’euros, resultat de la suma de 25,6 milions d’euros per la gestió de l’abocador (en deu anys, prorrogable deu més) i uns catorze milions per les obres d’ampliació de les instal·lacions.

Destinen 200.000 euros més per comprar contenidors per a les illes El consell del Segrià invertirà 200.000 euros més en la compra de contenidors per reforçar la recollida d’escombraries als quinze municipis de la comarca que han escollit el sistema d’illes. Aquesta inversió se suma als dos milions que ja ha gastat l’ens comarcal en el miler de dipòsits que va adquirir a l’estiu per iniciar aquest nou sistema de recollida que va començar al juliol. L’organisme canviarà les clàusules del contracte amb FCC-Arnó per augmentar les freqüències de recollida a Rosselló, Torrefarrera, Alpicat i Alcoletge, la qual cosa implicarà un cost de 70.000 euros que hauran d’assumir aquests pobles.

tracking