SEGRE

L'acusat del crim d'Alfarràs diu que "sentia veus"

Josep Sopena Guasch, aquest dilluns a l'Audiència de Lleida.

Comença el judici pel crim d'AlfarràsA. Guerrero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí d'Alfarràs de 36 anys que el 19 de maig de l’any 2016 va confessar haver assassinat un home de 56 anys i va ferir greument la filla d’aquest, de 35, ha dit aquest dilluns durant el judici a l'Audiència de Lleida que els va apunyalar perquè "sentia veus". Ha afegit els volia "escarmentar" perquè li venien droga de mala qualitat i perquè les veus li deien que ho fes.

L'acusat, que pateix esquizofrènia paranoide i diu que escolta veus des dels 18 anys, creu que tots dos segueixen vius i assegura que els ha vist, ell treballant d'electricista i ella d'infermera, a la Unitat d'Hospitalització Penitenciària Psiquiàtrica (UHPP) de Can Brians, on està ingressat des del 22 de maig de 2016.

La Fiscalia sol·licita una condemna a 34 anys d’internament psiquiàtric “per al tractament mèdic en un centre adequat a l’esquizofrènia paranoide que pateix”. En canvi, l’acusació particular, a càrrec del lletrat Xavier Prats, sol·licita que sigui condemnat a 39 anys i 11 mesos de presó pels delictes d’assassinat i temptativa d’assassinat.

Per la seua part, la defensa demana l’absolució per la eximent completa d’anomalia o alteració psíquica i que sigui ingressat durant sis anys en un psiquiàtric no penitenciari.

El crim va tenir lloc quan Sopena va acudir l’habitatge, va trucar a la porta, i sense mediar paraula, va començar a acoltellar l’home que li va obrir. La seua filla va sentir els crits i, en acudir a veure què passava, també va ser atacada.

tracking