SEGRE

TRIBUNALS POSSIBLE NEGLIGÈNCIA

Denuncien l'hospital de la Seu al morir un pacient amb hèrnia discal

La família diu que hi va haver negligència mèdica del centre sanitari || L’autòpsia va dir que la víctima, de 46 anys, va morir per una sèpsia contreta per via intravenosa

Imatge de la façana de l’hospital de la Seu d’Urgell

Imatge de la façana de l’hospital de la Seu d’UrgellC. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mort d’un veí de la Seu d’Urgell l’abril del 2017 després de nou dies ingressat a la Fundació Sant Hospital de la mateixa localitat per una hèrnia discal i contreure una sèpsia ha arribat finalment als tribunals. La família de la víctima ha presentat aquesta setmana un recurs al Jutjat Contenciós de Barcelona “contra la denegació, per silenci administratiu”, de la reclamació interposada a finals del mes de desembre de l’any passat davant de Salut per una presumpta negligència mèdica que hauria causat la mort de S.R.V., de 46 anys d’edat, quan estava ingressat a la Fundació Sant Hospital de la capital de l’Alt Urgell.

La denúncia comença ara la via judicial a l’haver transcorregut els nou mesos des de la reclamació a la via administrativa “sense que el CatSalut hi hagi donat cap tipus de resposta”, segons va indicar ahir l’advocat de la família, que al·lega “una actuació negligent, amb una vulneració clara de la lex artis [conjunt de pràctiques mèdiques acceptades com a adequades], inexcusable i causant directa i única de la mort” de S.R.V.

Al·leguen que “van incomplir la norma que fixa que un degotador no pot estar al mateix lloc més de 72 hores”

L’home va ingressar al centre hospitalari “per una crisi de forts dolors”, derivats d’una hèrnia discal que li havien diagnosticat anteriorment i per la qual esperava poder ser operat a l’Arnau de Vilanova de Lleida. Segons la família, l’autòpsia va determinar que “la mort va ser produïda per una sèpsia” i que el bacteri que va desencadenar la infecció “va entrar a través de la via intravenosa del braç esquerre que li van introduir al centre mèdic” de la Seu. Consideren que els professionals sanitaris “van incomplir el protocol que fixa que un degoteig intravenós no pot estar situat al mateix lloc durant més de 72 hores”.

Segons els demandants, S.R.V el va portar posat al braç esquerre “durant pràcticament els nou dies que va estar ingressat” i lamenten que els metges “no detectessin la infecció”.

Els familiars afirmen que la víctima “va morir per desídia” Un dia abans de morir, el dia 19 d’abril de l’any passat, S.R.V. va ser traslladat fins a l’hospital Arnau de Vilanova per practicar-li el preoperatori previ a la intervenció quirúrgica a què s’havia de sotmetre dies més tard, encara que tampoc allà els sanitaris no van detectar la infecció. Com ja va publicar SEGRE, la família va explicar que l’estat de l’home va empitjorar “sense que els metges detectessin una causa concreta” i que “únicament el medicaven per a l’hèrnia, quan els símptomes que presentava res hi tenien a veure”. “Va morir per desídia”, va sentenciar. S.R.V va morir l’endemà al matí a la Seu al patir una aturada cardíaca. Li havien administrat l’epidural “per tractar-li els dolors que creien que li provocava l’hèrnia”, segons els demandants, que han acudit ara a la via judicial.

tracking