SEGRE

INFRAESTRUCTURES ELÈCTRIQUES

REE preveu la subestació d'Isona el 2020 i per ara descarta la MAT del Pallars

Per interconnectar dos línies més ja existents

Imatge d’arxiu de l’emplaçament previst per a la subestació.

Imatge d’arxiu de l’emplaçament previst per a la subestació.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Red Eléctrica de España (REE) espera posar en marxa al 2020 la subestació d’Isona. Es tracta d’una instal·lació inclosa en el polèmic projecte de la línia de molt alta tensió Penyalba-Arnero-Isona, coneguda també com la MAT del Pallars. Tanmateix, REE va afirmar que ara per ara descarta aquesta línia de 400 kV entre Lleida i Osca i va apuntar que ja no forma part de la planificació de noves infraestructures elèctriques de la firma.

El delegat de REE a Catalunya, José Ignacio Lallana, va explicar ahir que, encara que el projecte de la MAT del Pallars ja no és sobre la taula, la subestació prevista a Isona tindrà com a finalitat interconnectar dos línies d’alta tensió més que passen pel municipi i subministren energia a les comarques de Barcelona: la Sentmenat-Sallente i la Pobla de Segur-Pujalt. D’aquesta manera, va apuntar, millorarà la seguretat i estabilitat del subministrament davant de possibles incidències en qualsevol d’aquestes dos línies.

La subestació i nous trams de línies elèctriques suposaran una inversió de 16 milions d’euros

La companyia participada per l’Estat va obtenir el vistiplau ambiental per a la subestació l’any 2017 i preveu completar els tràmits per construir-la el 2019 per poder posar-la en marxa al 2020. Suposarà una inversió de setze milions d’euros i requerirà la construcció de dos nous trams de línies de 800 metres cadascun per interconnectar les dos infraestructures d’alta tensió amb la futura subestació.

Pel que fa a la connexió transfronterera amb França a través del Pirineu aragonès, REE va indicar que encara no hi ha un traçat previst per fer-ho i van apuntar que l’única interconnexió ja definida és la del golf de Biscaia.

tracking