SEGRE

INFRAESTRUCTURA PONT PER ALS VIANANTS

La passarel·la de Mont-rebei seguirà tancada fins al febrer per seguretat

Reparació del pont que requereix més obres de les previstes || Treballs que hauran d’assumir la Ribagorça aragonesa i la Noguera i que s’estimen en 30.000 euros

El pont entre Catalunya i Aragó estarà tancat al públic fins al febrer.

El pont entre Catalunya i Aragó estarà tancat al públic fins al febrer.B. R

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comarca de la Ribagorça aragonesa mantindrà tancada la passarel·la per als vianants sobre la Noguera Ribagorçana que uneix Catalunya i Aragó al congost de Mont-rebei almenys fins al proper mes de febrer. Així ho va comunicar ahir l’ens comarcal després de la reunió amb els tècnics de l’empresa Prames, encarregada del seu manteniment, que van aconsellar, com a mesura preventiva, tancar els accessos al pont per motius tècnics. Del primer informe es desprèn que si bé la passarel·la no presenta problemes estructurals greus que puguin suposar un perill per als vianants, sí que requereix una actuació de manteniment més exhaustiva que garanteixi una major seguretat i un funcionament més eficient. Per això, atès que el nombre de visitants es redueix considerablement en aquesta època de l’any, s’ha considerat el millor moment per dur a terme la millora.

L’alcalde de Viacamp, Alfredo Pociello, va explicar que ara s’haurà de redactar un projecte de reparació de la infraestructura i treure’l a concurs, “motiu pel qual almenys fins al febrer no es podrà obrir al públic”, va dir. Paral·lelament, durant aquest període, que s’estima de dos mesos com a mínim, la comarca de la Ribagorça aragonesa preveu convocar una reunió amb representants de les administracions aragoneses i catalanes (consell de la Noguera, ajuntament d’Àger i Sant Esteve de la Sarga), per establir línies de col·laboració per finançar la reparació del pont i garantir unes condicions adequades d’ús d’aquesta infraestructura una vegada estigui arreglada com no saltar-hi a sobre o evitar el pas massiu de turistes. Les primeres estimacions apunten que la reparació del pont podria tenir un cost d’entre 20.000 i 30.000 euros. El manteniment del pont del Siegué o passarel·la de Mont-rebei és competència al 50% de la comarca de la Ribagorça aragonesa i de la Noguera. Així es va acordar quan es va dissoldre el consorci del Montsec. El tancament del pont no impedeix gaudir del congost de Mont-rebei. Els turistes poden accedir-hi des de Montfalcó, la Masieta i Àger. El pont va ser inaugurat fa cinc anys i i va suposar una inversió de 856.682 euros, finançats pel ministeri d’Agricultura.

tracking