SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

"Em vaig arrossegar al balcó per cridar auxili després de ser apunyalada"

La dona atacada per Josep Sopena a Alfarràs va salvar la vida al poder refugiar-se en una caragolera que muntava || Té 35 cicatrius i “por d’anar sola pel carrer”

El crim va tenir lloc el maig de l’any passat a Alfarràs.

El crim va tenir lloc el maig de l’any passat a Alfarràs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Separats per una mampara i per escassos dos metres de distància, María Elena Rubio va explicar ahir davant de l’Audiència de Lleida com Josep Sopena, conegut al poble com Carrillo, “atacava el meu pare i, quan m’hi vaig interposar, em va apunyalar per l’esquena i em va seguir fins al menjador”. La dona, de 35 anys, va evitar més ganivetades perquè es va refugiar dins d’una caragolera que estava muntant al menjador i la base de la qual era l’estructura metàl·lica d’un dipòsit d’aigua. “Em vaig posar plana i no hi arribava. Llavors, el meu pare va dir: Elenita, Elenita, i de nou, va anar directe a ell.” Aquilino Rubio va morir dessagnat al rebedor de l’immoble. El cos presentava 40 punyalades. Llavors, “de miracle vaig sortir de la caragolera i em vaig arrossegar fins al balcó per demanar auxili. No em quedaven forces”.

Instants després va veure com Josep Sopena Guasch marxava. A causa de l’atac, va estar tres dies a l’UCI. Encara arrossega les seqüeles físiques i psíquiques. “Tinc por d’anar sola pel carrer”, va assegurar davant del jurat popular. Sobre el mòbil de l’atac, María Elena Rubio va negar que ella, la seua parella i el seu pare venguessin droga a Josep Sopena, que dilluns va declarar que volia “escarmentar-los” al·legant que les substàncies que li venien eren de mala qualitat. Va afirmar que es coneixien del poble però no tenien tracte. Tanmateix, l’advocat de la defensa, Carles López, va insistir que “en vuit mesos des del mòbil que va dir que era seu es va comprovar que s’havien intercanviat 482 trucades”.

La dona va dir que el telèfon l’usava el seu pare i “no em ficava en els seus assumptes”. També va dir que “no tocava les seues coses”, quan li van preguntar per les caixes amb marihuana i l’amfetamina que els Mossos van trobar a la vivenda. Sobre si es van discutir amb Sopena, Rubio va dir que “vaig sentir que deia al meu pare que li tornés els diners”.

L’autor va dir que les ferides del crim eren “de tallar xoriço” Un total de 19 mossos d’esquadra van declarar ahir com a testimonis. Eren agents de diferents unitats: investigació, seguretat ciutadana, científica i trànsit. Un sergent de trànsit va ser, amb dos companys, el primer a arribar a l’habitatge on va ocórrer el crim. “Sortia sang per sota la porta i vam haver de rebentar-la.” També va explicar que la dona li va dir que l’autor havia estat Carrillo. Una investigadora que va anar al pis de Josep Sopena va dir que, després de ser detingut perquè tenia sang a les peces de roba i diversos testimonis havien referit que havia sigut ell, va afirmar que “s’havia enfadat amb Elena i havia perdut els papers”. A la comissaria es va negar a declarar. Tots els policies van assegurar que l’acusat es va mostrar “tranquil” i era “conscient”, i sobre una ferida que tenia al dit va explicar que s’ho havia fet tallant xoriço. El judici continua avui a l’Audiència.

tracking