SEGRE

MUNICIPIS INICIATIVES

Juncosa bonifica impostos a joves que visquin o treballin a la població

El 100% del d’obres a menors de 40 anys que reformin o construeixin un habitatge

L’alcalde, Lluís Dalmau (dreta) al costat d’Enric Mir i Albert Guiu.

L’alcalde, Lluís Dalmau (dreta) al costat d’Enric Mir i Albert Guiu.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Juncosa bonificarà el cent per cent de l’impost d’obres als joves menors de quaranta anys que rehabilitin, reformin o construeixin de nou un habitatge com a primera residència. Així mateix, també es bonificarà l’impost per a l’adequació de locals que estiguin en desús per a l’obertura de nous negocis de joves emprenedors. L’alcalde, Lluís Dalmau, va assegurar que la iniciativa naix amb l’objectiu de fixar els joves a la població. Va assegurar que la mesura busca donar vida als locals buits més enllà de la venda o el lloguer i trobar una solució per als nuclis urbans envellits. En aquest sentit, a Juncosa vol identificar aquests espais en desús i donar-los una nova oportunitat per fomentar activitats econòmiques o la construcció de primeres residències entre els més joves de la població, va assegurar Dalmau.

Juncosa i altres municipis de la comarca estan elaborant un cens dels habitatges buits per mobilitzar aquests immobles facilitant el contacte entre propietaris i possibles arrendataris.

Diumenge, el certamen s’inaugurarà amb un esmorzar popular al pati de la cooperativa de Sant Isidre. Durant tot el matí els visitants podran adquirir oli i un dinar popular tancarà el certamen.

Fira de l’Oli i productes locals Juncosa celebrarà aquest cap de setmana l’onzena edició de la Fira de l’Oli amb un ampli ventall d’activitats des de caminades i visites guiades al molí fins a tallers infantils o conferències, a banda de la fira amb els expositors.

tracking