SEGRE

MACROJUDICI SENTÈNCIA

Pena de tres anys de presó per maquinar l'atracament a la masia de l'ex a Estaràs

Fins a tretze anys per als autors del tret

L’exdona de l’amo de la casa ha estat condemnada com a inductora.

L’exdona de l’amo de la casa ha estat condemnada com a inductora.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres anys de presó per maquinar l’assalt a la casa de la seua exparella. Aquesta és la condemna que ha imposat l’Audiència de Lleida a Mercè Farrés Vilet, l’acusada d’induir el doble robatori a la masia d’Estaràs, a la Segarra, l’any 2013 i que va ser jutjada amb catorze persones més a l’Audiència de Lleida a mitjans d’octubre. El tribunal considera que només s’ha pogut acreditar que va ser l’inductora del primer dels robatoris, que va tenir lloc el febrer del 2013 i en el qual els lladres van fugir després que fossin sorpresos pel propietari. Un any més de presó (quatre anys de presó) hauran de complir Engracia Caldera i Xavier Solé, que en el moment dels fets eren parella, i que, segons el tribunal, van ser els còmplices dels robatoris. Mercè Farrés va negar ser la inductora i va responsabilitzar dels fets la que era la seua parella d’amics.

Les condemnes més grans són per als tres homes considerats els autors materials del segon assalt i que va acabar amb el propietari de l’habitatge greument ferit després de rebre un tret al pit i la bala li ha quedat allotjada per a tota la vida. Ricardo Cecilia ha estat penat amb tretze anys i un mes de presó i Miguel Quintana i Jesús Argelich, amb sengles penes d’onze anys i mig de presó pels delictes de temptativa d’homicidi, robatori i tinença il·lícita d’armes.

D’altra banda, hauran d’indemnitzar les víctimes, juntament amb els altres acusats a penes menors, amb 21.020 euros per les lesions i les seqüeles. Així mateix, el propietari de la masia va assegurar davant del tribunal que sempre va sospitar que darrere dels atracaments hi havia la seua exdona.

La sentència no és ferma i es pot recórrer davant del Tribunal Suprem.

tracking