SEGRE

MUNICIPIS PRECIPITACIONS

El 80% de la xarxa de camins de Cervera, impracticable

A causa de les pluges, caldrà un pla integral de reformes

Al nucli de Castellnou l’avinguda del Sió va obligar aquesta setmana a fer actuacions d’urgència.

Al nucli de Castellnou l’avinguda del Sió va obligar aquesta setmana a fer actuacions d’urgència.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les intenses pluges dels últims mesos “han deixat impracticable més del 80% de la xarxa de camins de Cervera. Segons l’edil de Medi Rural, Josep Ortiz, l’única manera de resoldre la situació és buscar recursos amb els quals afrontar un pla general de reformes. Es tracta d’un problema complex en un municipi que supera els cinquanta-cinc quilòmetres quadrats “ja que és una xarxa de camins extensa que creuen dos rius, l’Ondara i el Sió, que tenen períodes habituals de desbordament”. En aquest sentit, va explicar que les petites actuacions d’urgència no suposen cap solució a mitjà termini ja que l’aigua torna a deixar intransitables les vies al cap de poc temps. L’última actuació d’urgència ha tingut lloc aquesta mateixa setmana entre els agregats de Castellnou, Malgrat i la Prenyanosa. Les precipitacions van provocar el desbordament del Sió i va deixar negats els camps i la carretera. Els treballs han consistit a netejar el curs del riu, que ja es va netejar fa dos anys, i desguassar els camps i la carretera.

Segons afirma Ortiz, la situació no és millor a la riera de l’Ondara, on l’aigua també n’ha deixat impracticable l’itinerari fins a Vergós i ha destruït bona part de la zona d’horts de Cervera. Ortiz va afegir que s’ha sol·licitat una ajuda a la Diputació de 18.000 euros per afrontar els trams amb més circulació i ús. Tanmateix, l’edil admet que amb aquesta quantitat no es podrà actuar a la resta de camins del terme municipal. En aquest sentit, reconeix que els agricultors no ho tindran gens fàcil aquest any per dur a terme els treballs de la sembra de cereal.

Ivorra tanca a camions el Pont de la Gol a l’enfonsar-se un talús L’ajuntament d’Ivorra ha prohibit el pas de vehicles pesants per l’accés del Pont de la Gol després d’enfonsar-se el terraplè que suporta la carretera. Segons l’alcalde, Jordi Ribalta, les intenses pluges han provocat que el terraplè, d’uns vint metres, cedís i ha deixat a l’aire el lateral de la via, de manera que ha provocat l’enfonsament de la part central. El consistori ha aprovat una actuació que costarà 41.000 euros amb ajuts de la Diputació per refer el talús format per pedres de gran mida, per reforçar el centre de la calçada. Segons Ribalta, els treballs obligaran a tallar totalment la via.

Al nucli de Castellnou l’avinguda del Sió va obligar aquesta setmana a fer actuacions d’urgència.

Al nucli de Castellnou l’avinguda del Sió va obligar aquesta setmana a fer actuacions d’urgència.X.SANTESMASSES

tracking