SEGRE

TURISME ALLOTJAMENTS

Naut Aran ja concentra el 30% dels pisos turístics i rep trenta sol·licituds a la setmana

Ara compta amb 745 apartaments per a turistes i s’han demanat més de 200 altes des del juny || A les comarques de Lleida hi ha 2.434 habitatges d’aquestes característiques, la majoria al Pirineu

Imatge d’arxiu d’una vista de la localitat aranesa de Salardú.

Imatge d’arxiu d’una vista de la localitat aranesa de Salardú.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Naut Aran ja concentra el 30 per cent dels pisos turístics de tota la demarcació i l’ajuntament rep cada setmana entre 20 i 30 sol·licituds per donar d’alta nous apartaments d’ús turístic (HUT). A més, des del mes de juny passat el consistori ha tramitat més de 200 peticions, que encara no s’han incorporat al registre oficial de la Generalitat. El municipi compta amb 745 HUT, que representen el 80 per cent del total d’aquests habitatges que hi ha a Aran, segons les dades del mes passat de la conselleria d’Empresa. Aquesta xifra podria créixer fins al miler si s’acaben atorgant les llicències que actualment estan en tràmit. L’alcalde, César-Ruiz Canela, va explicar que ara hi ha també primeres residències que han demanat les llicències i va apuntar que això es podria deure al fet que demanen l’alta al registre de la Generalitat de Catalunya “per destinar-lo a usos turístics en un futur” i tenir-lo per poder destinar-lo al lloguer per a turistes.

De fet, l’ajuntament es va plantejar el setembre de l’any passat aplicar una moratòria a l’expedició de llicències tal com ja va fer Vielha (vegeu el desglossament). L’equip de govern (CDA) espera rebre una proposta de l’oposició per regular els apartaments. A partir d’aquest debat que es va iniciar al ple del consistori, el nombre de llicències sol·licitades es va disparar considerablement. Val a recordar també que a Vielha, on hi ha 144 HUT, tramiten 70 llicències més, la qual cosa implicaria augmentar l’oferta d’HUT en un 50% (vegeu SEGRE del dia 15). En el conjunt de Lleida hi ha 2.434 HUT, la gran majoria a la Val d’Aran i a les comarques del Pirineu.

Les peticions de registre es van disparar el setembre de l’any passat després de plantejar-se una moratòria

Port Ainé, que obrirà divendres, ja compta amb mig metre de neu a les cotes més altes

Per la seua banda, a Espot i Port Ainé ja treballen també per assegurar una bona arrancada de la campanya i a les cotes altes de Port Ainé ja compten amb uns gruixos de neu d’entre 40 i 50 centímetres, i a partir de 2.000 metres ja hi ha entre 15 i 20 centímetres. Així mateix, a Port del Comte ja s’acumulen més de 70 centímetres a les parts més altes.

Les estacions d’esquí alpí de Lleida estrenaran la campanya d’hivern entre el dia 30 (Espot i Port Ainé) i el dia 1 de desembre (Baqueira, Boí i Port del Comte). Tavascan obrirà pel pont de la Constitució.

Imatge d’arxiu d’una vista de la localitat aranesa de Salardú.

Imatge d’arxiu d’una vista de la localitat aranesa de Salardú.SEGRE

tracking