SEGRE

POLÍTICA INSTITUCIONS

Cunillera descarta una 'cimera' entre l'Estat i la Generalitat el 21-D

Però no una reunió entre Sánchez i Torra

Teresa Cunillera, ahir a l’Eix Comercial de Lleida.

Teresa Cunillera, ahir a l’Eix Comercial de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, considera que “no és viable” la “cimera bilateral” entre l’Estat i la Generalitat que l’Executiu català va proposar coincidint amb l’aniversari de les eleccions del 21-D. Durant una visita institucional a Aran, va afirmar que “dins del compliment de la llei i la Constitució estem disposats a parlar” i va plantejar una reunió entre el president del Govern central, Pedro Sánchez; i el de la Generalitat, Quim Torra.

“Hi ha hagut una proposta del Govern que no és viable, però sí que els presidents es reuneixin”, va dir. Durant la visita, el Conselh va demanar que la Constitució reculli “la singularitat d’Aran” com ho fa amb Ceuta i Melilla. Amb això vol superar el règim legal dels ens locals i guanyar autonomia.

El Conselh Generau reclama que la Constitució reculli la “singularitat d’Aran” per guanyar autonomia

Així mateix, el Conselh i ajuntaments van insistir a reclamar que la millora de l’N-230 no perjudiqui el medi natural ni perpetuï el trànsit intens de camions a la Val. El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va demanar que la restricció dels camions durant el cap de setmana no es faci a Vilaller, sinó a Alfarràs, la qual cosa requereix coordinació entre Trànsit i la Guàrdia Civil a Aragó. Cunillera es va comprometre a buscar un “mecanisme comú” amb aquesta finalitat. A la tarda, la delegada es va reunir amb els subdelegats de Lleida i Tarragona i Maria Dolores Pascual, presidenta de la CHE. Pasqual va afirmar que les obres a Valarties per evitar la terbolesa de l G arona milloraran “molt aviat” l’estat del riu. Es va mostrar convençuda que l’oposició a l’Aragó a proveir a pobles limítrofs amb la conca de l’Ebre amb aigua de Rialb pot resoldre’s “en l’àmbit de les petites transferències”. “La conca de l’Ebre és solidària”, va recalcar.

tracking