SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

El veí de Binèfar acusat de matar la seua ex havia tingut una ordre d'allunyament

Els fills de tots dos, de quatre i vuit anys, que eren a l’habitatge en el moment del crim, es troben ara sota la tutela del Govern d’Aragó || Tres dies de dol a Montsó i bandera a mig pal a la Paeria

Els veïns van guardar ahir un minut de silenci davant l’ajuntament de Binèfar.

Els veïns van guardar ahir un minut de silenci davant l’ajuntament de Binèfar.AYUNTAMIENTO DE BINÉFAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí de Binèfar detingut diumenge acusat de matar la seua exparella, de 42 anys, havia tingut una ordre d’allunyament respecte a la víctima el 2013 durant dos mesos, encara que no havia estat denunciat en els últims cinc anys. L’arrestat, de 48 anys, passarà a disposició judicial demà. Els fets van tenir lloc a Montsó sobre la una del migdia de diumenge, quan aquest home va assassinar presumptament Rokhaya D. al domicili que ella compartia amb els dos fills que tenien en comú, de 4 i 8 anys. Els dos progenitors són de nacionalitat senegalesa i la mort hauria estat causada per ferides d’arma blanca. Els menors es troben ara sota la tutela del Govern d’Aragó.

L’alcalde de Montsó, Álvaro Burrell, va explicar que s’han decretat tres dies de dol oficial, que conclouran demà, amb un minut de silenci i una concentració a la plaça Major. Burrell va expressar la seua pena i la de tota la ciutat. “Notes que alguna cosa se’t regira per dins” davant de l’assassinat d’una veïna “que estava lluitant per tirar endavant la família i els seus fills”, va relatar. Va apuntar que sempre que una dona és assassinada se sent “desassossec”, un sentiment que li van transmetre els veïns, així com “tristesa” pels nens.

Rokhaya treballava a la brigada forestal que contracta el municipi aquests mesos, en col·laboració amb l’Institut Aragonès de la Dona. Feia almenys deu anys que vivia a Montsó. Els veïns de Binèfar també van guardar ahir un minut de silenci i la Paeria de Lleida va penjar la bandera a mig pal.

tracking