SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Bovera recupera 20 cases deshabitades per fer-hi allotjaments turístics

Previ acord amb els propietaris per abordar la restauració en diverses fases

Vista de Bovera amb el campanar de la població al fons.

Vista de Bovera amb el campanar de la població al fons.A.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Bovera farà una borsa d’habitatges pendents de restauració per poder recuperar-los i allotjar turistes. El consistori negociarà amb els titulars d’aquesta vintena de cases deshabitades que hi ha a la població des de fa més de 10 anys, perquè els seus amos se n’han anat o han mort, per comptar amb el seu permís i actuar a l’immoble. Segons l’alcalde, Óscar Acero, es tracta d’una experiència a posar en marxa per fases.

Una vegada que l’ajuntament tingui el beneplàcit del propietari, encarregarà als operaris municipals que el restaurin. Els diners obtinguts per llogar l’habitatge s’utilitzaran per pagar, a posteriori, les actuacions de reforma.

Fins que s’amortitzin els treballs de restauració, el propietari no podrà utilitzar la casa. Arribat el cas, serà el titular de l’immoble el que podrà arrendar-lo als visitants o tornar a ocupar-lo. Acero va indicar que hi ha bona predisposició per part de diversos propietaris d’habitatges i ja s’està en negociacions amb ells.

Així mateix, va indicar que en els últims dos anys hi ha hagut un repunt important de turistes a la població, en part, a causa de l’obertura d’una zona per a l’estacionament d’autocaravanes, que avala la iniciativa.

A més, Acero va indicar que es vol exportar aquesta idea a altres poblacions veïnes de la comarca en la seua mateixa situació.

Per aquesta raó, el consistori de Bovera ha organitzat una jornada el 13 de desembre vinent amb l’objectiu de revitalitzar els pobles petits fent ús dels habitatges desocupats com a allotjaments turístics. S’hi abordaran els diversos models d’allotjament posant com a exemple la casa de colònies de la Pobla de Cérvoles o la casa rural de Puiggròs com a exemple per estudiar-ne la gestió.

tracking