SEGRE

TRIBUNALS LITIGI

Arxiven la causa d'assetjament laboral contra l'exdelegat d'Ensenyament

Va ser denunciat per la directora d’un col·legi de Montferrer || L’Audiència de Lleida ratifica el sobreseïment al no veure-hi ni “fustigació ni humiliació”

Miquel Àngel Cullerés va declarar a l’abril com a investigat als jutjats de la Seu d’Urgell.

Miquel Àngel Cullerés va declarar a l’abril com a investigat als jutjats de la Seu d’Urgell.PTV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha arxivat definitivament la causa per assetjament laboral i coaccions en l’àmbit funcionaral contra l’exdirector dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida Miquel Àngel Cullerés i dos inspectors del departament després que fossin denunciats per la directora del centre Rosa Campà de Montferrer i Castellbò, a l’Alt Urgell. El tribunal ha ratificat l’arxivament de les actuacions que va dictar el jutjat d’Instrucció número 2 de la Seu d’Urgell, que va ser recorregut per la querellant.

L’Audiència considera que es tracta d’un cas en el qual no s’aprecien “els actes coactius o d’assetjament que sosté la querellant, ni sens dubte el pla orquestrat per aconseguir la seua dimissió, sinó que els querellats van actuar dins de l’àmbit de les seues competències”. La directora del centre va denunciar davant del jutge “assetjament i pressions per part del departament perquè dimitís del càrrec” després d’un llarg conflicte que va mantenir amb un grup de professores disconformes amb el projecte educatiu del centre, que es va acabar amb un expedient contra la direcció per una infracció lleu. En aquest aspecte, l’Audiència determina que “va desembocar en un expedient disciplinari que al final no va tenir conseqüències per a la querellant, tractant-se en definitiva d’una qüestió la resolució de la qual ha de quedar limitada en l’àmbit administratiu ja que no té rellevància penal”. Miquel Àngel Cullerés, que va declarar com a investigat el mes d’abril passat, quan encara era el delegat d’Ensenyament a Lleida, va negar les acusacions. Quant a la conducta de Cullerés i els dos inspectors, la sala considera que “si bé va poder ser percebuda per la directora com un atac a la seua tasca, del qual va poder defensar-se durant la instrucció de l’expedient disciplinari, no pot qualificar-se de fustigació ni humiliació tendent a un assetjament greu ni de bon tros de violència o intimidació específicament dirigida que cessés en el seu càrrec”. En la seua interlocutòria, l’Audiència reitera finalment que el cas “no requereix intervenció del dret penal”. D’aquesta forma, desestima el recurs d’apel·lació de la querellant i confirma l’arxivament dictat pel jutjat de la Seu.

tracking