SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Tres membres d'una família ferits per una explosió de gas en una casa de la Segarra

L’helicòpter del SEM evacua un home d’uns 50 anys amb cremades a l’hospital de la Vall d’Hebron || Les víctimes són de Lleida i tenen la segona residència a Santa Fe, nucli de les Oluges

Imatge de l’helicòpter del SEM que va evacuar ahir el ferit de més gravetat després de l’explosió a Santa Fe de Segarra.

Imatge de l’helicòpter del SEM que va evacuar ahir el ferit de més gravetat després de l’explosió a Santa Fe de Segarra.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres persones d’una mateixa família van resultar ahir ferits, una d’elles de gravetat, a causa d’una explosió de gas butà al magatzem d’un habitatge de Santa Fe de Segarra, al municipi de les Oluges. Els serveis d’emergències van rebre l’avís a les 12.12 hores i fins al lloc dels fets es van desplaçar sis dotacions dels Bombers i quatre ambulàncies i l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques. La família és originària de Lleida i té la seua segona residència en aquesta petita població de la Segarra. Tot apunta que l’origen va ser una bombona de butà de l’escalfador d’aigua. A causa de la deflagració, un home d’uns cinquanta anys va resultar ferit de gravetat per cremades, sobretot a l’esquena, i va haver de ser evacuat per un helicòpter del SEM a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Unes altres dos persones, un menor (fill del ferit greu) i la seua àvia, d’uns 70 anys, van ser traslladats a l’Arnau de Vilanova de Lleida en ambulància. El seu estat era de caràcter menys greu per una intoxicació per fum. Una altra persona, la mare del nen, va ser atesa al lloc però finalment no va ser traslladada al no presentar ferides.

De moment es desconeixen les causes de l’explosió, que va commocionar aquesta petita població de trenta habitants. La casa està situada just en el centre de la localitat, a l’estret carrer de l’Església, cosa que va dificultar el pas dels equips d’emergències.

Es desconeixen les causes però l’origen de l’explosió podria ser la bombona de la caldera

Pel que sembla, l’explosió va destrossar tot l’interior de l’habitatge, d’una sola planta, però no en va afectar l’estructura, a l’espera d’una nova revisió. Fins al lloc dels fets, a més de Bombers i SEM, també van acudir diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra. L’helicòpter sanitari va haver d’aterrar en un camp de cereal fora de la població per efectuar el trasllat del ferit de més gravetat. Els treballs de rescat a la zona es van prolongar durant més de dos hores. Segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Calderó, el succés va alertar tots els veïns immediatament, per la qual cosa es van posar a disposició d’ajudar en el que fos necessari.

Entre els consells que difonen, insten a evitar distraccions quan es cuina i, en cas d’incendiar-se el menjar, mai no tirar-hi aigua i tapar la paella amb un drap. També aconsellen que no se sobrecarreguin els endolls, netejar regularment els filtres de la campana de fums i no manipular la instal·lació elèctrica, a més d’un bon manteniment d’estufes i calderes.

Campanya per evitar incendis en habitatges amb l’arribada del fred

A través de les xarxes socials, els Bombers ofereixen consells per conscienciar la ciutadania de la importància d’evitar una sèrie de conductes per prevenir incendis, sobretot quan s’atansa la baixada de les temperatures i és més comú l’ús d’aparells com radiadors, estufes i calefactors, a banda de les xemeneies.

Imatge de l’helicòpter del SEM que va evacuar ahir el ferit de més gravetat després de l’explosió a Santa Fe de Segarra.

Imatge de l’helicòpter del SEM que va evacuar ahir el ferit de més gravetat després de l’explosió a Santa Fe de Segarra.X. SANTESMASSES

tracking