SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

Els Mossos registren tres denúncies a la setmana per delictes sexuals

A tota la província fins al mes d’octubre, amb 123 casos, vint més en un any

Marxa contra la violència masclista el 25 de novembre passat.

Marxa contra la violència masclista el 25 de novembre passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les denúncies per delictes sexuals no han deixat d’augmentar i, fins al mes d’octubre, s’han registrat tres casos a la setmana a les comarques lleidatanes. Segons els Mossos d’Esquadra, entre gener i octubre s’han comptabilitzat un total de 123 denúncies per delictes de caràcter sexual davant les 103 en el mateix període de l’any passat. De fet, els casos coneguts en els deu primers mesos de l’any superen el conjunt del 2017.

Per tipologia, la majoria dels casos denunciats són per abusos sexuals, en els quals no hi ha violència o intimidació. En total, els Mossos d’Esquadra han registrat 76 denúncies entre el mes de gener i d’octubre d’aquest any, un 26 per cent més que en els mateixos mesos de l’exercici anterior. Amb una xifra més o menys estable se situen les denúncies per agressions sexuals (en els quals sí que hi ha violència o intimidació), amb 37 denúncies, dos més que l’any passat. Així mateix, els Mossos han rebut tres casos per assetjament sexual i set més per exhibicionisme i provocació sexual. L’últim balanç de criminalitat d’Interior, que sí que comptabilitza les agressions sexuals amb penetració i violació, assenyalava que a la província de Lleida s’havien registrat 22 casos fins al mes de setembre, un 29% més que en el mateix període del 2017, en què hi va haver 17 denúncies. Només a la capital del Segrià se’n van comptabilitzar una dotzena, davant de les nou de l’any anterior. Per mobilitzar la societat i conscienciar sobre la necessitat de protecció davant de les violències sexuals, l’Institut Català de les Dones va impulsar una campanya per a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones, el 25 de novembre passat. L’objectiu és dur a terme iniciatives per a la igualtat de gènere en els espais públics i privats i acabar amb la normalització d’aquest tipus de violència. Professionals i entitats alerten que la majoria de les víctimes no reconeixen que ho són i que en molts casos es queden en l’anonimat per la falta de denúncia.

D’altra banda, Marea Lila de Lleida inicia avui una sèrie de concentracions per protestar contra la violència masclista. L’entitat té previst fer una marxa el primer dilluns de cada mes. Sota el lema “Hem decidit no callar. Ni una menys”, la concentració se celebrarà a la plaça Fanalets de Sant Jaume a les set del vespre.

tracking