SEGRE

FRONTERES ANDORRA

Càmeres lectores de matrícules a la duana per perseguir el frau fiscal

Algunes de les càmeres lectores de matrícules, ahir a la duana.

Algunes de les càmeres lectores de matrícules, ahir a la duana.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Tributària ha instal·lat vint-i-dos càmeres a la duana de la Farga de Moles per llegir les matrícules dels vehicles que travessen diàriament la frontera entre Espanya i Andorra amb l’objectiu de lluitar contra el frau fiscal. Els mecanismes, que han suposat una inversió de 400.000 euros, van entrar ahir en funcionament. Prenen imatges tant de la matrícula com del mateix vehicle al seu pas per la duana, i ho fan en els dos sentits, tant als que transiten d’Espanya a Andorra com a la inversa i a tots els carrils.

Paral·lelament, l’Agència Tributària ha dissenyat una aplicació informàtica que relaciona les matrícules dels vehicles amb riscos associats a frau fiscal i duaner de dades prèvies de què ja disposen (infraccions), de manera que si s’activa un d’aquests riscos s’il·lumina un semàfor roig que obliga el vehicle a aturar-se per ser reconegut pels agents policials.

Persegueixen divises sense declarar, contraban de tabac o altres productes i drogues. Al voltant de 10.500 vehicles travessen la frontera de mitjana cada dia.

tracking